Μια μάνα μαυροφορέθηκε, ξημερώνοντας Τρίτη, για το ποδόσφαιρο, αλίμονο!


1/2/2022

 Μια μάνα μαυροφορέθηκε, ένας πατέρας βούλιαξε στα απότομα μαύρα σκοτάδια του Άδη, ένα νέο παιδί, μόλις 19 χρονών δολοφονήθηκε, ξημερώνοντας Τρίτη και πρώτη μέρα του Φλεβάρη. Γιατί; Για το ποδόσφαιρο; Για μια ομάδα; Αλίμονο!

Αν είναι αλήθεια, είμαστε τραγικοί και αποτυχημένοι. Δολοφονήθηκε με δρεπάνι σε δρόμο της Θεσσαλονίκης ένα νεαρό Ελληνόπουλο, τραυματίστηκαν δύο άλλα παιδιά, μια γυναίκα άκουγε φωνές, φοβήθηκε, ειδοποίησε την αστυνομία. Έτσι λέγεται πως έγινε η αιματηρή σύγκρουση ανάμεσα σε οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων. 

Σας παρακαλώ μην με χτυπάτε άλλο, φώναξε ο 19χρονος και έπειτα πέθανε.

Να καταργηθεί το ποδόσφαιρο, γιατί, έτσι όπως είναι, εκτός από το να φέρνει κέρδη σε κάποιους, μεγάλο κακό κάνει στην ελληνική κοινωνία. Αλλά, από το σημείο να σκοτώνονται φραστικά οι οπαδοί των διάφορων ομάδων, μέχρι του σημείου να μπήγεται μαχαίρι και δρεπάνι στο νεανικό αντρικό κορμί και να σβήνει αυτό από ακατάσχετη αιμορραγία πάνω στα κρύα τσιμέντα, ανάμεσα σ΄ αυτά τα δύο σημεία λοιπόν, υπάρχει μεγάλη και δραματική απόσταση, η απόσταση εκείνη που εκφράζεται ως αρχαία τραγωδία με την εκπνοή της ύστατης ανάσας του νεαρού Ελληνόπουλου.

Το ποδόσφαιρο, έτσι όπως έχει εξελιχθεί στην εποχή μας, δεν είναι πλέον άθλημα. Είναι κάποιοι που κλωτσούν μια μπάλα, ενώ στα παρασκήνια παίζονται πολλά λεφτά, είναι και αυτοί που λέγονται οπαδοί -και όχι φίλαθλοι πλέον- που έχουν παρασυρθεί σε μια δίνη ρηχών αλλά άκρως επικίνδυνων συμπεριφορών. Και όλοι αυτοί, και από τις δύο πλευρές, επηρεάζουν αρνητικότατα νεαρά παιδιά, τα οποία εγκλωβίζονται χωρίς καν να το συνειδητοποιούν στον ψεύτικο κόσμο του τάχα ποδοσφαίρου. Που σήμερα έγινε από ποδόσφαιρο, νεκρόσφαιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου