Το έκανα από φτώχεια, λέει η γιαγιά την οποία μήνυσε σούπερ μάρκετ για κλοπή


 17/2/2022

Η φτώχεια, αυτή που δεν βλέπουν τα όποια αφεντικά, θερίζει!...

Μια γιαγιά πήγε στο σούπερ μάρκετ στην Πετρούπολη, το περασμένο Σάββατο. Δεν είχε χρήματα, δεν είχε φαγητό στο σπίτι και μέσα στην απελπισία της,

έβαλε στην τσάντα της κρέας και τυρί αξίας 30 με 40 ευρώ. 

Έκανε να φύγει από το σούπερ μάρκετ, χωρίς να πληρώσει στο ταμείο. Την έπιασε ένας υπάλληλος για κλοπή, και παρά τα παρακάλια άλλων πελατών που ζητούσαν να μην πάει στο αυτόφωρο η γιαγιά, ο προϊστάμενος κάλεσε την αστυνομία. Γιατί είχε, όπως είπε, αυστηρές εντολές που δεν μπορούσε να παραβεί. 

Οι αστυνομικοί οδήγησαν την γιαγιά στο αστυνομικό τμήμα. Η γιαγιά ομολόγησε το "έγκλημά της": Από φτώχεια τα έκανα όλα αυτά.

Η γιαγιά παίρνει μία σύνταξη, με την οποία πληρώνει τις δόσεις του δανείου για να μην της πάρει η τράπεζα το σπίτι. Η ιστορία της συγκίνησε τους αστυνομικούς, όχι όμως και τα αφεντικά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ που έκαναν μήνυση στην γιαγιά. (Το θέμα αναδείχθηκε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του open). 

Το επιχείρημα των αφεντικών είναι ότι η πολιτική τους, δεν τους επιτρέπει να αποσύρουν την μήνυση εις βάρος της γιαγιάς που προσπάθησε να κλέψει κρέας και τυρί για 30 ευρώ. 

Παρέμβαση για το περιστατικό αναμένεται να κάνει και ο Δήμος Ιλίου, σε μια προσπάθεια να πείσουν τα μεγάλα αφεντικά να αποσύρουν την μήνυση.

30 με 40 ευρώ για κρέας και τυρί. Για αυτό το ποσό, δεν μπορούν να αποσύρουν την μήνυση τα αφεντικά. Τι ντροπή! Ντροπή ακόμα μεγαλύτερη, αν αναλογιστεί κανείς ότι τον καιρό της πανδημίας τα σούπερ μάρκετ αυγάτισαν τα κέρδη τους. 

Αν όμως πάθει κάτι η γιαγιά από την ντροπή της, πώς θα καθαρίσουν την συνείδησή τους τα αφεντικά; Μήπως όμως η συνείδηση όσων έχουν και κατέχουν είναι σαν το λάστιχο και πάει κατακεί που τους βολεύει μόνο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου