Μέχρι και τρία χρόνια φυλακή, για όποιον πει καλή κουβέντα για τους Ρώσους! Ποια χώρα κάνει την αρχή της ποινικής δίωξης;


1/3/2022

Στην Ευρώπη της δημοκρατίας και της ειρήνης, κανείς δεν έχει το δικαίωμα, άμεσα ή έμμεσα, ειδικά στο διαδίκτυο και  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να μιλά υπέρ της Ρωσίας και των Ρωσόφωνων. Διαφορετικά, κινδυνεύει να βρεθεί στην φυλακή, μέχρι και τρία χρόνια! Σε μία χώρα μάλιστα υπάρχει και η σχετική προειδοποίηση της αστυνομίας! 

Αυτό συμβαίνει στην Τσεχία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, όπου η αστυνομία έχει ήδη προειδοποιήσει τους πολίτες ότι ελέγχονται όλα τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης καθώς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Ο Γενικός Εισαγγελέας της χώρα, Igor Striz, διακήρυξε μέσω ανακοίνωσης στον Τύπο ότι "είναι αναγκαίο οι πολίτες να είναι ενήμεροι, πως στην παρούσα κατάσταση σε σχέση με την επίθεση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία η ελευθερία του λόγου τους μπορεί άμεσα να επηρεαστεί και να περιοριστεί..."

Οι περιορισμοί ερμηνεύονται μέσα στα πλαίσια του Ποινικού Κώδικα και επιβάλλονται σε εκείνους που εγκρίνουν μια ποινική πράξη ή αρνούνται, αμφισβητούν, αποδέχονται ή δικαιολογούν μία γενοκτονία. 

"Και η ελευθερία της έκφρασης σε μία δημοκρατική χώρα έχει τα όρια της" δήλωσε ο Striz και ανακοίνωσε ότι όποιος, δημοσίως, σε διαδηλώσεις, στο ίντερνετ ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δικαιολογεί τις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία, τις αποδέχεται ή τις υποστηρίζει ή τις επαινεί, αυτός, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, μπορεί να εκδιωχθεί ποινικά. 

Σύμφωνα με το ράδιο Prag International, κάποιος που παραβιάζει τον ποινικό κώδικα, κινδυνεύει να φυλακιστεί μέχρι και τρία χρόνια, παρόλο που στην προκειμένη περίπτωση είναι δύσκολο να μηνυθεί. (Πληροφορίες από uncutnews.ch) 

Δηλαδή, αν κάποιος μιλήσει υπέρ των Ρωσόφωνων θα βρεθεί στην φυλακή; 

Ο πόλεμος, σε κάθε περίπτωση, είναι βάρβαρος και συνήθως οι αθώοι πληρώνουν με το αίμα τους τις συγκρούσεις των συμφερόντων. 

Γιατί, όμως, πρέπει να στερούνται της ελευθερίας του λόγου τους απλοί πολίτες της Ευρώπης; Από αυτούς υποκινείται ο πόλεμος ή από αυτούς συντηρείται; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου