Ας πάει στα τσακίδια η πατρίδα...

 

10/3/2022

Ας πάει στα τσακίδια η πατρίδα, το μεροκάματο να βγαίνει! Η άποψη ενός οδηγού ταξί που θα σας φρικάρει...

Όταν ήλθαν πριν από χρόνια οι Αλβανοί, είχαμε πολλά προβλήματα μαζί τους. Γίνονταν φασαρίες και τσακωμοί και αναμεταξύ τους, κι εμείς δεν τους πολυθέλαμε εδώ. Όμως, τα χρόνια πέρασαν και τώρα αφομοιώθηκαν στην ελληνική κοινωνία.

Τα ίδια συνέβησαν και με τους Γεωργιανούς, ήλθαν εδώ, φασαρίες κακό, μα τελικά εντάχθηκαν μια χαρά στην ελληνική κοινωνία. 

Μετά, άρχισαν να έρχονται Πακιστανοί, Αφγανοί, και διάφοροι άλλοι από πολλές χώρες. Και αυτοί τώρα δημιουργούν πολλά προβλήματα, κυρίως τσακώνονται αναμεταξύ τους, αλλά ας κάνουμε υπομονή, και αυτοί θα ενσωματωθούν στην ελληνική πραγματικότητα. 

Και όπως οι Αλβανοί και οι άλλοι που ήλθαν παλιότερα κι έμαθαν την δική μας κουλτούρα, επιπλέον μάλιστα έμαθαν να σέβονται και την γυναίκα, έτσι θα συμβεί και με τους τωρινούς πρόσφυγες και μετανάστες. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κανένας λαθραίος. 

Είναι όλοι άνθρωποι με προβλήματα στις χώρες τους και ήρθαν εδώ κι εμείς πρέπει να τους υποδεχθούμε με ανοιχτή αγκαλιά και να τους δείξουμε την κουλτούρα μας, έτσι ώστε να γίνει και δική τους. 

Όλα τα σύγχρονα στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν αυτό που λέω, θα αφομοιωθούν, όπως οι Αλβανοί, τους οποίους πια δεν τους ξεχωρίζεις από εμάς.

Κι αυτοί που λένε ότι τα βράδια μια γυναίκα δεν μπορεί να περπατήσει χωρίς φόβο, μια και οι ξένοι βγάζουν μαχαίρια αναμεταξύ τους και δεν το έχουν σε τίποτα να της επιτεθούν, αυτοί δεν έχουν δίκιο. Τα βράδια ήταν πάντα επικίνδυνα για τις γυναίκες, ας μην τα φορτώνουμε όλα στους μετανάστες και στους πρόσφυγες. Ούτε παλιά περπατούσαν άφοβα οι γυναίκες στους δρόμους. 

Μια χαρά θα ενσωματωθούν οι Πακιστανοί, οι Αφγανοί και άλλοι Αφρικανοί στην χώρα μας, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα, όπως δεν είχαμε ποτέ ούτε με τους Τούρκους, ούτε με τους Βούλγαρους ούτε με τους Σέρβους. Θυμήσου, πόσο πολυπολιτισμική ήταν, για παράδειγμα, η Θεσσαλονίκη παλαιότερα και πόσο όμορφη. Ακόμα και μειοψηφία ήμασταν κάποτε, και όλα πήγαιναν καλά!

Διανύεις μια μικρή απόσταση στην Θεσσαλονίκη με ταξί, και μπορείς να ακούσεις αυτή την μοντέρνα πολυπολιτισμική άποψη του οδηγού, σύμφωνα με τον οποίο όλα γίνονται καλά, και καλώς να έρθουν και άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες, λαθραίοι δεν υπάρχουν, ιστορία δεν υπάρχει, και αυτή η πόλη μπορεί να αντιμετωπίσει τα πάντα, ακόμα κι αν οι Έλληνες είναι μειοψηφία στον τόπο τους. 

Δοκιμάστε να προτείνετε σ΄ έναν τέτοιον άνθρωπο να διαβάσει ιστορία του ελληνικού έθνους, δοκιμάστε! Δεν θ΄ ακούσει λέξη, γιατί αυτός και οι όμοιοί του τα ξέρουν όλα καλύτερα, τα κάνουν όλα καλύτερα, και, τελικά, δεν θα είχαν πρόβλημα να γίνουμε οι Έλληνες μειοψηφία στην πατρίδα μας. Το μεροκάματο να βγαίνει, και δεν πάει στα τσακίδια η πατρίδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου