Πόσο πρέπει να φοβόμαστε τις μυστικές συνομιλίες Μητσοτάκη-Ερντογάν;


16/3/2022

Όταν ο αντίπαλος χαίρεται, εσύ να μην επαναπαύεσαι, αλλά να φοβάσαι! 

Δεν είναι μια ρητορική ερώτηση, αντίθετα, είναι απολύτως πραγματική, κατά πόσο πρέπει να φοβόμαστε τις μυστικές συνομιλίες του πρωθυπουργού Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν. 

Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για όσα είπε με τον Τούρκο προχθές στην Κωνσταντινούπολη, αλλά, για λόγους ασφαλείας, εμείς, ο λαός, δεν πρέπει να μάθουμε τίποτα. Ανοησίες δηλαδή, ή όπως λέει ο λαός μας, φύκια για μεταξωτές κορδέλες. 

Κάτι έδωσε, κάτι υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης, αλλιώς δεν εξηγείται η ικανοποίηση του Ερντογάν, ο οποίος μέχρι πρότινος αντιπαθούσε -κατά τα δικά του λεγόμενα- τον Έλληνα πρωθυπουργό. 

Τώρα ξαφνικά ο Ερντογάν στο υπουργικό του συμβούλιο δήλωσε ότι την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη είχε ένα αποδοτικό γεύμα εργασίας με τον κύριο Μητσοτάκη, πρωθυπουργό της Ελλάδας. Είναι πολύ ικανοποιημένος είπε, γιατί η επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των δύο χωρών είναι πια "καθ΄ οδόν". 

Όταν ο αντίπαλός σου χαμογελά ικανοποιημένος, κάτι έχεις κάνει στραβά, κάτι του έδωσες, κάτι του υποσχέθηκες. Λίγο Θράκη, λίγο Αιγαίο, λίγη συνεκμετάλλευση; Τι; 

Αλλά, είπαμε, για λόγους ασφαλείας, ο λαός τα μαθαίνει όλα στο τέλος, όταν δηλαδή είναι αργά. Όπως έγινε με το σκοπιανικό θέμα. Κι επειδή για εκείνο το εθνικό έγκλημα οι υπαίτιοι δεν τιμωρήθηκαν, έτσι ξέρει ο Μητσοτάκης πως για όσα δώσει στους Τούρκους, ατιμώρητος θα μείνει. 

Το μεγάλο κακό είναι ότι δεν δίνει τα προσωπικά περιουσιακά του στοιχεία, αλλά τον πλούτο και την γη του έθνους μας. 

Ο κατήφορος μας συνεχίζεται ανεμπόδιστα... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου