Ο υφυπουργός του Μητσοτάκη σύγκρινε τον Παύλο Μελά με τους Ουκρανούς!


30/3/2022

Ανήμερα των γενεθλίων του Μακεδονομάχου μας Παύλου Μελά, δηλαδή χθες, παρουσιάστηκε στην Θεσσαλονίκη μια σπάνια συλλογή τεκμηρίων που περιλαμβάνει περισσότερες από εκατό συλλυπητήριες επιστολές, τις οποίες έλαβαν οι οικογένειες Μελά και Δραγούμη, όταν έγινε γνωστή η είδηση του αδόκητου θανάτου του ήρωα μας. 

Αυτή τη συλλογή είναι το περιεχόμενο μιας πολυτελούς έκδοσης με τίτλο "Έθνους Αφύπνιση: ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ" του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας (ΙΜΜΑ) και η παρουσίαση έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου παραβρέθηκαν διάφοροι επίσημοι της πόλης και της χώρας γενικότερα. Παρούσα ήταν και η εγγονή του ήρωα Ναταλία Ιωαννίδη. 

Προκύπτει ένα σοβαρότατο πρόβλημα, όμως. Οι άνθρωποι που μίλησαν για τον Παύλο Μελά, είναι αυτοί που αποδέχονται τα Σκόπια ως "Βόρεια Μακεδονία", σεβόμενοι την προδοτική υπογραφή του Τσίπρα. Μα φύλλο δεν κουνιέται στην χώρα μας εναντίον τους, αντιθέτως είναι και τιμή μας να μιλούν για τον Παύλο και για κάθε ήρωα που έδωσε την ζωή του για να ελευθερωθεί η Μακεδονία από σλάβους και τούρκους. 

Ο δε Άγγελος Συρίγος, υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αν. καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής (βαρύγδουποι τίτλοι όλοι), που κανονικά δεν έχει δικαίωμα να μιλά για τον Παύλο, όχι μόνο μιλά, αλλά τον συγκρίνει και με τους Ουκρανούς! Όπως λοιπόν αναφέρει την είδηση το ΑΠΕ, ο Συρίγος είπε: 

"Το Μακεδονικό Ζήτημα για ένα διάστημα αφορούσε τους μυημένους. Δεν ήταν ακόμη κάτι που άγγιζε την ευρύτερη κοινωνία. Αυτό το έκανε η θυσία του Παύλου Μελά". Και ο υφυπουργός του Μητσοτάκη σύγκρινε τον Μακεδονικό Αγώνα και τον Παύλο Μελά με τους Ουκρανούς: 

Η αντίσταση των Ουκρανών ανατρέπει τα σχέδια των μεγάλων δυνάμεων, διαλαλεί ο Συρίγος. Αυτό μας διδάσκουν οι Ουκρανοί. Αυτό είναι το μήνυμα του Παύλου Μελά. Κατά τον Συρίγο. 

Τι σχέση έχει το ουκρανικό ζήτημα με την σκλαβιά 500 ετών της Μακεδονίας μας μπαρμπα-Συρίγο; Τούρκους και σλάβους έπρεπε να διώξει από την ιερή γη ο Παύλος Μελάς, ώστε το έθνος να ανασάνει! 

Κι εσύ και όλοι οι όμοιοι σου, παίρνετε περισπούδαστο ύφος και μας κάνετε μαθήματα πατριωτισμού, ενώ έχετε το έθνος γραμμένο στα παλιά σας τα παπούτσια. 

Μπαρμπα-Συρίγο, αν σεβόσουν το έθνος και τον Παύλο Μελά, δεν θα υπηρετούσες στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη! Αλλά, τότε, πώς θα γινόσουν υπουργός και θα απολάμβανες της εξουσίας τα μεγαλεία; 

Πάντως, εμείς αν ήμασταν εγγόνια του Παύλου Μελά, δεν θα επιτρέπαμε να μας φτύνουν κατάμουτρα οι μπαρμπα-Συρίγιδες της εξουσίας που δέχονται ότι οι σλάβοι μιλούν "μακεδονικά"... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου