Βελιγράδι: Μεγάλη διαδήλωση στην Σερβία υπέρ του Πούτιν

                                                                                                    (Φωτο:Marko Drobnjakovic/dpa)

5/3/2022

Χιλιάδες Σέρβοι διαμαρτυρήθηκαν χθες κατά της Ουκρανίας και υπέρ του Πούτιν στο Βελιγράδι. 

Οι δρόμοι πλημμύρισαν από ανθρώπους που δήλωναν την συμπαράστασή τους στον Πούτιν. 

"Η Ουκρανία θα απελευθερωθεί από τους νεοναζί" δήλωσε ένας 22χρονος διαδηλωτής, ο Nikola Babic στο πρακτορείο ειδήσεων AFP. "Οι Ρώσοι, τα αδέλφια μας, θα ελευθερώσουν την χώρα και ελπίζουμε και ολόκληρο τον κόσμο".

Την είδηση της πολυπληθούς διαδήλωσης στην Σερβία καταγράφει και το γερμανικό περιοδικό Spiegel, σχολιάζοντας ότι ενώ πολλές ευρωπαϊκές χώρες διαμαρτύρονται κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, πολλοί Σέρβοι υποστηρίζουν ένθερμα τον πρόεδρο Πούτιν. Και μπορεί, τονίζει το δημοσίευμα, στο συμβούλιο του ΟΗΕ η Σερβία να ψήφισε την απόφαση καταδίκης της ρωσικής εισβολής, ωστόσο αυτή η χώρα δεν συμμετέχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. 

Προφανώς γιατί εξαρτάται ενεργειακά από την Ρωσία, σημειώνει το Spiegel.

Αναρωτιέται εύλογα κάποιος, ποιος δεν εξαρτάται ενεργειακά από την Ρωσία; Μήπως η Ελλάδα στηρίζεται στα πόδια της ενεργειακά και δεν το έχουμε αντιληφθεί;

Κι έπειτα, ποιον περίμεναν οι Γερμανοί ότι θα υποστηρίξουν οι Σέρβοι, την Γερμανία και το ΝΑΤΟ που τους βομβάρδισαν; 

Αλλά, όπως λένε οι πολιτικοί της Ελλάδας, εκείνα τα γεγονότα στην Σερβία, όπως και η Κατοχή στην Κύπρο μας, είναι μακρινά, παρελθοντικά!... 

Να όμως που το παρελθόν ζούμε ξανά, ολοζώντανα, με βόμβες και αίμα αμάχων, με προσφυγιές, με φρικτά αλληλοσυγκρουόμενα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα και με τον Έλληνα πρωθυπουργό να δίνει όπλα στους Ουκρανούς. Αν έδινε μόνο ανθρωπιστική βοήθεια, θα ήταν συνετός, τώρα φέρεται με μωρία που θα την πληρώσει τελικά ο ελληνικός λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου