ΥΠΕΞ Ουκρανίας Dmytro Kuleba διαβεβαιώνει σε συνέντευξή του ότι "έχουν ήδη κερδίσει τον πόλεμο"


 4/3/2022

Ο Ουκρανός υπουργός εξωτερικών Dmytro Kuleba είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι αυτόν τον πόλεμο που τους κήρυξε ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, τον "έχουν ήδη κερδίσει" οι Ουκρανοί και εξηγεί γιατί:

Σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Franceinter.fr ο Dmytro Kuleba, που είναι ένας από τους τρεις στενούς συνεργάτες του προέδρου Ζελένσκι, και ο οποίος κρύβεται για λόγους ασφαλείας σε τόπο εκτός Κιέβου, δήλωσε:

"Έχουμε κερδίσει αυτόν τον πόλεμο γιατί ο Ρώσος πρόεδρος έκανε λάθος στους υπολογισμούς του, σύμφωνα με τους οποίους δεν υπήρχε ουκρανικό έθνος, δεν υπήρχε ουκρανικός στρατός, τα ηγετικά στελέχη της Ουκρανίας ήταν αδύναμα και, τέλος, η Δύση θα εγκατέλειπε την Ουκρανία. Επειδή έκανε ο πρόεδρος Πούτιν όλα αυτά τα λάθη, εμείς έχουμε ήδη κερδίσει αυτόν τον πόλεμο".

Ο Dmytro Kuleba είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Πούτιν θέλει να αποκεφαλίσει την ουκρανική κυβέρνηση, όλα τα μέλη της οποίας έχουν απειληθεί από τον Ρώσο. Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία δεν είναι ένας πόλεμος ανάμεσα στα δύο κράτη, Ρωσία και Ουκρανία. Είναι ο πόλεμος του Ρώσου κατά του ουκρανικού λαού. Και, εξηγεί στην συνέντευξή του ο Ουκρανός υπουργός εξωτερικών, για πρώτη φορά στην Ουκρανία, ένας πρόεδρος, ο Ζελένσκι, έχει την υποστήριξη του 91% του λαού του. 

Σύμφωνα με τον Dmytro Kuleba, η Ουκρανία θέλει να σταματήσει ο πόλεμος και να γίνουν διαπραγματεύσεις, αλλά το πραγματικό εμπόδιο είναι από την πλευρά της Ρωσίας, που ενώ θέλει διαπραγματεύσεις, την ίδια ώρα εξαπολύει τις βόμβες του ο πρόεδρος Πούτιν.

Στην συνέντευξη δεν δόθηκαν εξηγήσεις για τον πόλεμο της προπαγάνδας και την διασπορά ψευδών ειδήσεων, κάτι που αποτελεί τακτική και των δύο πλευρών... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου