Ουκρανία, μέρος του στρατηγικού σχεδίου του Οργανισμού Rad Corporation, των ΗΠΑ: Ένας Οργανισμός με παγκόσμια πλοκάμια εξουσίας


9/3/2022

Ουκρανία, μέρος του στρατηγικού σχεδίου του Οργανισμού Rad Corporation, των ΗΠΑ: Ένα αποκαλυπτικό άρθρο είχε δημοσιευθεί πριν 3 χρόνια. Του Manlio Dinucci, σημαντικού συγγραφέα, γεωπολιτικού αναλυτή και γεωγράφου από την Ιταλία και επιστημονικού συνεργάτη του Centre for Research on Globalization. 

-Η κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων ελλοχεύει κινδύνους που καν δεν μπορούν να περιγραφούν. 

-Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία, έχει σοβαρότατες γεωπολιτικές επιδράσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην υλοποίηση του σεναρίου για τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

-Είναι σημαντικό να γίνει μια ειρηνευτική διαδικασία, ώστε να εμποδιστεί το αποκορύφωμα των επιχειρήσεων. 

-Ο Οργανισμός Global Research καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

-Είναι απολύτως αναγκαία η διμερής ειρηνευτική συμφωνία. 

Το στρατηγικό σχέδιο των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Ρωσίας καταρτίστηκε πριν τρία χρόνια από τoν Οργανισμό Rad Corporation (Μανιφέστο, Rand Corporation to bring down Russia, 21.Mai 2019). Έδρα του είναι η Ουάσινγκτον DC, και πρόκειται για έναν παγκόσμιο ερευνητικό οργανισμό, που αναπτύσσει σχέδια επίλυσης πολιτικών προκλήσεων: Έχει στην διάθεσή σου έναν στρατό 1.800 ερευνητών και άλλων ειδικών, από 50 χώρες, οι οποίοι μιλούν 75 γλώσσες κι έχουν τα γραφεία τους σε τοποθεσίες στην Βόρεια Αμερική, στην Ευρώπη, στην Αυστραλία και στον Περσικό Κόλπο. Οι Αμερικανοί συνεργάτες του οργανισμού ζουν και εργάζονται σε περισσότερες από 25 χώρες. 

Ο Οργανισμός Rad Corporation αυτοχαρακτηρίζεται ως μη κερδοσκοπικός και αμερόληπτος και χρηματοδοτείται από το Πεντάγωνο, τον στρατό των ΗΠΑ, την αεροπορία, από υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας (CIA και άλλες), από αρμόδιες αρχές άλλων χωρών και από ισχυρές μη κυβερνητικές οργανώσεις.  

Σύμφωνα με τους υπευθύνους του Rand Corporation, έχουν συμβάλλει αποφασιστικά ώστε οι ΗΠΑ να εξέλθουν του Ψυχρού Πολέμου ως νικητές, ενώ οι Ρώσοι αναγκάστηκαν να δαπανήσουν τους πόρους τους σε μία εξαντλητική στρατιωτική αντιπαράθεση. Αυτό το μοντέλο ήταν η έμπνευση για το νέο στρατηγικό σχέδιο του 2019: "Overextending and Unbalancing Russia", δηλαδή να εξαναγκάσεις τον αντίπαλό σου, ώστε να ξεπεράσει αυτός σε καταστροφικό βαθμό τις ίδιες του τις δυνάμεις, να οδηγηθεί εκτός ισορροπιών και να καταρρεύσει. 

Αυτές είναι σε γενικές γραμμές οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές επίθεσης, μέσα στα πλαίσια των οποίων κινούνται οι ΗΠΑ. 

Το πρώτο στάδιο - αυτού του σχεδίου- είναι να χτυπηθεί οικονομικά η Ρωσία, που εξαρτάται από τις εξαγωγές πετρελαίου. Προς επίτευξη αυτού του στόχου ενεργοποιούνται εμπορικές και οικονομικές κυρώσεις, ενώ ταυτόχρονα οδηγείται η Ευρώπη στην μείωση της ενεργειακής της εξάρτησης από το ρωσικό αέριο και στην αντικατάστασή του από το αμερικανικό. 

Σε επίπεδο ιδεολογίας και πληροφοριών, είναι αναγκαίο να υποστηριχθούν και να προωθηθούν εσωτερικές διαμαρτυρίες και ταυτόχρονα να υποστεί μεγάλες ζημιές η εικόνα της Ρωσίας προς τον υπόλοιπο κόσμο.

Σε στρατιωτικό επίπεδο, πρέπει να ασκηθούν τέτοιες επιρροές που οι ευρωπαϊκές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ να στρέψουν τις ένοπλες δυνάμεις τους κατά των Ρώσων. Οι ΗΠΑ έχουν μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας και υψηλών ωφελειών και μικρότερους κινδύνους, αν επενδύσουν σε στρατηγικές βόμβες και σε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας. Η ανάπτυξη νέων πυρηνικών πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς στην Ευρώπη, που στοχεύουν κατά της Ρωσίας, έχει βέβαια μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας, έχει όμως παράλληλα και περισσότερους κινδύνους. 

Συνυπολογίζοντας όλους τους παράγοντες, ο οργανισμός Rand καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τελικά η Ρωσία θα πληρώσει το υψηλότερο τίμημα στην σύγκρουσή της με τις ΗΠΑ, οι οποίες, όμως, μαζί με τους συμμάχους τους, θα πρέπει να επενδύσουν πάρα πολλούς πόρους για τον αποπροσανατολισμό της Ρωσίας. 

Ως μέρος αυτής της στρατηγικής - σύμφωνα μα το σχέδιο του Rand Corporation του 2019), "είναι η παροχή θανατηφόρας βοήθειας στην Ουκρανία που αποτελεί την μεγαλύτερη εξωτερική αδυναμία της Ρωσίας. Αλλά, κάθε είδους στρατιωτική βοήθεια, παροχή όπλων και συμβουλών, στην Ουκρανία θα πρέπει να υπολογιστεί μεθοδικά και πολύ οργανωμένα, ώστε η Ρωσία να αυξήσει τις δικές της στρατιωτικές δαπάνες, και ταυτοχρόνως να μην προκληθούν μεγάλες συγκρούσεις με την Ουκρανία, τις οποίες μπορεί να κερδίσει η Ρωσία επειδή είναι πιο κοντά στην Ουκρανία. 

Το άρθρο αυτό που δημοσιεύθηκε πριν 3 χρόνια και είχε ως θέμα του το σχέδιο του Rand Corporation τελείωνε έτσι: "Τα διάφορα επίπεδα και τομείς που αναφέρονται σ΄ αυτό το σχέδιο είναι στην πραγματικότητα μία και η ίδια πολεμική στρατηγική, το τίμημα της οποίας υπό την μορφή θυσιών και κινδύνων, θα το πληρώσουμε εμείς". 

Αυτή ακριβώς είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι Ευρωπαίοι, πληρώνουμε το τίμημα ενός παιχνιδιού, τους κανόνες του οποίου όρισαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Και θα το πληρώνουμε για όσον καιρό συνεχίζουμε να είμαστε τα άβουλα πιόνια αυτού του παιχνιδιού. 

Οι ΗΠΑ προσπαθούν εδώ και καιρό να στραγγαλίσουν πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά την Ρωσία, η οποία προειδοποίησε πολλές φορές ότι δεν θα ανεχθεί να παίζονται παιχνίδια σε βάρος της στην Ουκρανία, στην οποία, σύμφωνα με τους Ρώσους, χτυπήθηκαν περισσότερες από 2.000 στρατιωτικές εγκαταστάσεις που δεν ανήκαν στην εξουσία της Ουκρανίας, αλλά δημιουργήθηκαν και ελέγχονταν από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. 

Πηγή: https://www.globalresearch.ca/ukraine-was-all-written-rand-corp-plan/5773288

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου