Η σημερινή υποκρισία των ελληνικών ιστοσελίδων που μιλούν για τους εθνικιστές της Βουλγαρίας που θέλουν δική τους την Μακεδονία μας


9/4/2022

Σήμερα, προβάλλεται από πολλές ενημερωτικές σελίδες το θέμα της ανάρτησης της αφίσας που λέει ότι η Μακεδονία είναι βουλγαρική. Και αυτό το έπραξαν Βούλγαροι εθνικιστές, λένε οι δικοί μας. Η πλειοψηφία των Βουλγάρων, όπως και των Σκοπιανών, θέλουν δική τους την Μακεδονία, από το παρελθόν μέχρι σήμερα. Ας επιστρέψουμε λοιπόν για λίγο στο παρελθόν και ας θυμηθούμε τα εγκλήματα των Βουλγάρων στην Μακεδονίας μας: 

Η Βουλγαρία, υπό την κάλυψη των φίλων της, αποστέλλει από τα τέλη 1907 και κυρίως από τις αρχές 1908 συμμορίες στην Μακεδονία. 

Στην περιοχή Μοναστηρίου περνούν διά πυρός και σιδήρου τα περισσότερα των πιστών εις την Ελλάδα Γραικομανών Χωρίων. Το Χωρίον Κρατερόν (Ράκοβον) ανασκάπτεται εκ θεμελίων. Το Φλάμπουρο (Νεγκοβανή) καίγεται σχεδόν εξ ολοκλήρου, ενώ οι κάτοικοί του αμύνθηκαν ηρωικώς εις τα πλέον ανθεκτικά εκ των σπιτιών του χωριού τους. 

Ομοίως κατεστράφησαν τα σλαβόφωνα Ελληνικά Χωρία Τσεγγέλ και Πυλώκ Μοριχόβου, από δε τα Χωρία Νερέτι και Πετέρσκο οι περισσότεροι κάτοικοι τους σφαγιάστηκαν στους αγρούς. Το Αρμενοχώρι στην περιοχή Φλωρίνης έχει την ίδια τύχη. 

Στο βιλαέτιο της Θεσσαλονίκης, πολλοί Έλληνες δολοφονούνται, ιδίως στην Βέροια, Σέλι Βερμίου, Νάουσα. Στην Θεσσαλονίκη δολοφονείται ο πρώτος Γραμματεύς του Προξενείου Θεόδ. Ασκήτης (22/2/1908). 

Στις καταστροφές αυτές των Βουλγάρων εις βάρος των Ελλήνων προστίθενται και οι λεηλασίες των Τούρκων. Οι Τούρκοι είναι φανερά συμπαραστάτες των Βουλγάρων εις τα εγκλήματά τους κατά των Ελλήνων. Πηγή: Ντοκουμέντο, Αθήναι 1963, Η εναντίον της Μακεδονίας βουλγαροκομμουνιστική επιβολή. 

Αυτοί ήταν οι Βούλγαροι τότε, και δεν έχουν αλλάξει οι προθέσεις τους, και καμία σημασία δεν έχει αν ανήκουν στην Ευρώπη κι αν προβάλλουν ένα προσωπείο εξευγενισμένο. Στο στόχαστρό τους βρισκόταν και βρίσκεται η Μακεδονία μας. Εξ ου και οι διαφωνίες τους με τους Σκοπιανούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου