Γνωστή ελληνική ιστοσελίδα: Τα περί "ναζιστικού Αζόφ" είναι ένα καλοστημένο παραμύθι! Πρόκειται για ήρωες!


8/4/2022

Όλα όσα γράφονται και λέγονται στην πατρίδα μας για τους ανθρώπους του τάγματος Αζόφ, ιδιαίτερα μετά την χθεσινή εμφάνιση του Ζελένσκι και των δύο συμπολεμιστών του στην ελληνική βουλή, είναι ένα παραμύθι που στόχο έχει να παραπλανήσει την κοινή γνώμη υπέρ των Ρώσων! Αυτά υποστηρίζει ο αρθρογράφος, σε μια προσπάθεια να μας διαφωτίσει για τα αληθινά γεγονότα...

Μεταξύ άλλων, γράφει: 

"Τα περί "ναζιστικού Αζόφ", δεν είναι παρά ακριβώς αυτό: ένα καλοστημένο παραμύθι! Το οποίο προσπαθεί εδώ και 7-8 χρόνια να πλασάρει η προπαγανδιστική μηχανή του Ρώσου δικτάτορα! Με σημαντική επιτυχία, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία, είτε για τα ρωσικά φερέφωνα, είτε για την "αυταπατημένη" (sic) αντιπολίτευση". 

Κατά τον συγγραφέα του άρθρου, η πραγματική κατάσταση έχει ως εξής: "Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και λόγω της ρωσικής εισβολής στην Κριμαία, όντως είχε ιδρυθεί στην Ουκρανία μία εθνικιστική παραστρατιωτική οργάνωση με το όνομα "Αζόφ". Σε αυτήν την οργάνωση συμμετείχαν περί τις 3.000 άτομα, εκ των οποίων ένα 20-25% εξέφραζε πράγματι ναζιστικά πιστεύω. Στα τέλη του 2014 όμως, υπό την πίεση της ουκρανικής ανάγκης να αντιτάξει έμπειρους και εκπαιδευμένους μαχητές απέναντι στους καθοδηγούμενους από τη Ρωσία αυτονομιστές, η Αζόφ εντάχθηκε στην ουκρανική πολιτοφυλακή και μετετράπη σε "τάγμα Αζόφ".

Ο αρθρογράφος Πέτρος Λάζος θεωρεί ότι αυτοί που αποτελούν το τάγμα Αζόφ είναι ήρωες. Και γράφει στην σελίδα capital.gr: "Οι στρατιώτες του τάγματος Αζόφ σήμερα, αριθμούν περί τους 1.000, πολεμούν στη νοτιοανατολική Ουκρανία και είναι μεταξύ αυτών που κρατούν ακόμη ελεύθερη τη μαρτυρική Μαριούπολη! Μια Μαριούπολη που έχει ισοπεδωθεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς αλλά παρ΄ όλα αυτά δεν παραδίδεται, επί περισσότερες από 45 ημέρες. Κατά ένα μεγάλο μέρος επειδή το τάγμα Αζόφ πολεμά νύχτα-μέρα, με νύχια και με δόντια. Πολεμά πολλές φορές νηστικό επειδή, όπως αποκάλυψε ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης μετά την επιστροφή στην πατρίδα, παρέχει τις προμήθειες του στους αμάχους! Και υπάρχουν άνθρωποι που κολλούν (τις όποιες) ταμπέλες σε τέτοιους ήρωες και αρνούνται να τους ακούσουν ή έστω, να τους χειροκροτήσουν...

Όλα αυτά δεν αποτελούν μόνο προϊόν διερεύνησης της στήλης, αλλά επιβεβαιώνονται από ειδικούς για την περιοχή και από το BBC!" 

Κατά τον κύριο αυτό, είναι καταδικαστέα η συμπεριφορά όσων κατέκριναν χθες την παρουσία του Ζελένσκι και των δύο συμπολεμιστών του. Η κατακραυγή γίνεται εκ του πονηρού... 

Δηλαδή, αυτός ο αρθρογράφος ή το BBC είναι οι μόνοι που κατέχουν την αλήθεια, και αν πολλοί Ρωσόφωνοι μιλούν για τα εγκλήματα των ανδρών του τάγματος Αζόφ εδώ και χρόνια, και όχι μόνο τον τελευταίο καιρό, λένε ψέματα. 

Σε κάθε περίπτωση, ο πόλεμος είναι μία τραγωδία. Οι άμαχοι είναι θύματα που πρέπει να βοηθηθούν από όλους, και από την Ελλάδα. Οι Έλληνες όμως δεν συμφωνούμε με την αποστολή όπλων  ούτε με την "κάθαρση" των ναζιστικού τάγματος του Αζόφ. Και, δεν συμφωνούμε με όλα όσα λέει ή κάνει ο Ζελένσκι, ο οποίος χθες "παρέλειψε" να αναφερθεί στις τουρκικές θηριωδίες στην Κύπρο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου