Η ουσία των τεστ κορωνα-ιού χρησιμοποιούνταν παλιά στους αερόσακους και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες


21/8/2022

Εκατομμύρια ανθρώπων έκαναν και συνεχίζουν υποχρεωτικά να κάνουν τα τεστ κορωνα-ιού σε ολόκληρο τον κόσμο. Μόνο που υπάρχει ένα σοβαρότατο πρόβλημα: Μπορεί να έχουν επικίνδυνες παρενέργειες στους ανθρώπους. 

Σύμφωνα με το Poison Control αυτά τα τεστ περιέχουν μία ουσία που φαίνεται να είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο. Η ουσία βρίσκεται μέσα στο υγρό που χρησιμοποιείται για την εξακρίβωση του ιού. 

Πρόκειται για την ουσία Νατριουμαζίδη που είναι άχρωμη, άοσμη αλλά και τοξική! Παλαιότερα είχε χρησιμοποιηθεί στους αερόσακους των αυτοκινήτων (τα πρώτα χρόνια χρήσης τους). Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτή η ουσία μπορεί να συνδεθεί με την αποκαλούμενη σκόνη αυτοκτονίας "Middel X". 

Ποιες παρενέργειες μπορούν να προκληθούν από τα τεστ; 

Ο χρήστης μπορεί να έχει λιποθυμικές τάσεις, πονοκεφάλους, ταχυκαρδίες, και σε πιο σοβαρές περιπτώσεις να χάσει την συνείδησή του, να πάθει εγκεφαλικό, ακόμα και να πεθάνει, όπως αναφέρει το NewsNation. 

To Poison Control τονίζει ότι η Νατριουμαζίδη που περιλαμβάνεται στα περισσότερα γρήγορα τεστ κορωνα-ιού, μπορεί να δηλητηριάσει τον οργανισμό, και γι΄ αυτό πρέπει να διατηρείται μακριά από παιδιά. 

Μάλιστα, αναφέρει ένα περιστατικό με το σκυλί μίας γυναίκας από το Heelsum που αρρώστησε, όταν άρπαξε ένα γρήγορο τεστ και έπαιζε με την πλαστική αμπούλα που περιλάμβανε το υγρό του τεστ. Το σκυλί, σύμφωνα με τον φορέα Omroep Gelderland, έγινε ξαφνικά πολύ ανήσυχο, είχε δυνατό βήχα και έκανε εμετό. 

Εξετάστηκε το υγρό του τεστ και ανακαλύφθηκε ότι περιείχε Νατριουμαζίδη. Η άμεση επέμβαση του κτηνίατρου ήταν αυτή που έσωσε την ζωή του σκυλιού.  Πηγή: uncutnews.ch

1 σχόλιο:

  1. Από τεστ έπαθα άμεσα φλεγμονή σε λεμφαδενα στην περιοχή του λαιμού και οξεία αίσθηση καυσου με πονόλαιμο για μέρες, διαπιστευμενα όλα και με γνωμάτευση γιατρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή