Ουκρανία: Ο προκαθήμενος της "Μακεδονικής" Ορθόδοξης Εκκλησίας προστέθηκε στα δίπτυχα της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας


 25/11/2022

 Σε ένα πράγμα συμφωνούν οι δύο εμπόλεμες πλευρές, Ρωσία και Ουκρανία, ότι τα Σκόπια είναι "Μακεδονία". 

Πρώτη η Ρωσία, και μόλις προχθές, στις 23 του μήνα, η Ουκρανία αναγνώρισε την ύπαρξη της "μακεδονικής" ορθόδοξης εκκλησίας των Σκοπίων. 

Βέβαια, η δική μας εθνική τραγωδία είναι ότι η αναγνώριση έγινε και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο του Βαρθολομαίου και από την Αρχιεπισκοπή της Ελλάδας του Ιερώνυμου. Όλοι μαζί αναφέρονται με το πιο "θρησκευτικό" τους ύφος στον "Μακεδόνα" προκαθήμενο των Σκοπίων. 

Συγκεκριμένα, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας-Τμήμα Παιδείας ξεκινά την επίσημη ανακοίνωσή της έτσι: Με απόφαση της Ουκρανικής Ιεράς Συνόδου σήμερα (23/11), το όνομα του προκαθήμενου της Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας-Αρχιεπισκοπής Οχρίδας προστέθηκε στα δίπτυχα των προκαθήμενων των Τοπικών Ορθόδοξων Εκκλησιών που θα μνημονεύονται στις Θείες ακολουθίες (orthochristian.com/149608.html).

Όπως καταλαβαίνουμε οι Έλληνες, δικαιώνεται ο "παπα-Τσαρκνιάς" που για δεκαετίες αλώνιζε την Μακεδονία μας φωνάζοντας πως τα "Σκόπια είναι Μακεδονία". 

Ενώ εμείς οι Έλληνες, με τις ηγεσίες του Τσίπρα και του Μητσοτάκη, που συμπράττουν με τις εκκλησιαστικές και δικαστικές αρχές, διαγράφουμε την ίδια μας την ιστορία και οδηγούμαστε στον αφανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου