Έγγραφο: Ο Γρηγόριος Ε΄ είχε αφορίσει τον Υψηλάντη και τους Έλληνες επαναστάτες! Ο Βαρθολομαίος "αφορίζει" την Μακεδονία μας...

15/11/2022

Το έγγραφο του αφορισμού του Υψηλάντη και των επαναστατημένων Ελλήνων που δεν ντράπηκε να γράψει και να στείλει ο τότε οικουμενικός πατριάρχης Γρηγόριος Ε' - Σαν αυτόν δρα και ο σημερινός πατριάρχης Βαρθολομαίος που αγκαλιάζει στοργικά όσους αποκαλούν τα Σκόπια "Βόρεια Μακεδονία".

Οι υψηλοθεσίτες ιερείς και ο οικουμενικός πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄ δεν ήθελαν να ξεσηκωθούν οι Έλληνες για την ελευθερία τους. Όχι μόνο προτιμούσαν τους Έλληνες σκλάβους, αλλά και έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να εξαφανίσουν τους πρωτοπόρους της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. 

Ίδια συμπεριφορά, ανάλγητη και αντιπατριωτική, που προξενεί ανυπολόγιστες συμφορές στο έθνος μας, ακολουθεί και σήμερα η εκκλησιαστική ηγεσία στην Ελλάδα καθώς και στο οικουμενικό πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. 

Ίσως, διαβάζοντας για την ανθελληνική πολιτική του τότε οικουμενικού πατριάρχη, κατανοήσουμε επιτέλους την συμπεριφορά του σημερινού πατριάρχη, του Βαρθολομαίου. Τόσο αυτός όσο και ο αρχιεπίσκοπος Ελλάδας Ιερώνυμος καταπάτησαν βιαίως την θέληση του ελληνικού λαού και προτίμησαν να συνδιαλλαγούν με τους Έλληνες πολιτικούς που αντεθνικά και ανερυθρίαστα παρέδωσαν την ιστορία της Μακεδονίας μας στους σλάβους. Επειδή είναι ακόμα ατιμώρητοι, το έγκλημα που διαπράχθηκε στην Μακεδονία, θα επαναληφθεί και για άλλο ιστορικό τόπο της πατρίδα μας, αυτό είναι ιστορικά επιβεβαιωμένο. 

Το έγγραφο που μαρτυρά τον αφορισμό του Αλέξανδρου Υψηλάντη και του Μιχαήλ Σούτσου από τον Γρηγόριο Ε΄, καθώς και τις πιεστικές συμβουλές του προς τους αγωνιστές του επαναστατικού κινήματος στην Μολδαβία, ώστε αυτοί να ξαναγίνουν σκλάβοι, αυτό το έγγραφο μάς ντροπιάζει, αλλά οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι η Εκκλησία δεν στάθηκε τότε, ούτε στέκεται σήμερα, στο ύψος της, αφού δεν υπερασπίστηκε -και δεν υπερασπίζεται- το δικαίωμα των Ελλήνων να ζουν ελεύθεροι και να πολεμούν για την μοναδική ιστορία τους.

Το έγγραφο είχαν υπογράψει ο Γρηγόριος Ε΄ και άλλοι "άγιοι" επί της Αγίας Τράπεζας και προκαλεί πραγματικά φρίκη, γιατί το ζητούμενο γι΄ αυτούς είναι να ξαναγίνουν οι Έλληνες πιστοί ραγιάδες!

Το έγγραφο ξεκινά έτσι: "Γρηγόριος ελέω Θεού αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, νέας Ρώμης και Oικουμενικός Πατριάρχης".

Μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζονται οι επαναστάτες ως ανήθικοι και προδότες. Υβρίζονται  για άνευ προηγουμένου θρασύτητα και αλαζονεία ο "προδιορισθείς της Μολδαυίας ηγεμών, Μιχαήλ και ο αγνώμων και φυγάς Αλέξανδρος Υψηλάντης.

Ο πατριάρχης θέλει να νουθετήσει τους Έλληνες, προβάλλοντας τα καλά της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ενώ τονίζει πως είναι άσχημη και ραδιούργα η συμπεριφορά του Υψηλάντη και του Σούτσου:

"Εις όλους τους ομογενείς μας είναι γνωστά τα άπειρα ελέη, όσα η αένναος της εφ' ημάς τεταγμένης κραταίας βασιλείας πηγή εξέχεεν εις τον κακόβουλον αυτόν Μιχαήλ "από μικρού και ευτελούς τον ανύψωσεν εις βαθμούς και μεγαλεία" από αδόξου και ασήμου τον προήγαγεν εις δόξας και τιμάς,  τον επλούτισε, τον περιέθαλψε, τέλος πάντων τον ετίμησε και με τον λαμπρότατον της ηγεμονίας αυτής θρόνον και τον κατέστησεν άρχοντα λαών.

Αυτός όμως, φύσει κακόβουλος ων, εφάνη τέρας έμψυχον αχαριστίας και συνεφώνησε μετά του Αλεξάνδρου Υψηλάντου, υιού του δραπέτου και φυγάδος εκείνου Υψηλάντου, όστις παραλαβών μερικούς ομοίους του βοηθούς ετόλμησε να έλθη αίφνης εις την Μολδαυίαν, και αμφότεροι απονενοημένοι επίσης, αλαζόνες και δοξομανείς, ή μάλλον ειπείν, ματαιόφρονες, εκήρυξαν του γένους ελευθερίαν και με την φωνήν αυτήν εφείλκυσαν πολλούς των εκεί κακοήθεις και ανοήτους, διασπείραντες και αποστόλους εις διάφορα μέρη δια να εξαπατήσωσι και να εφελκύσωσιν εις τον ίδιον της απωλείας κρημνόν και άλλους πολλούς των ομογενών μας". 

Σύμφωνα με τον Γρηγόριο, οι Ρώσοι δεν ήθελαν να βοηθήσουν τους Έλληνες, κι αυτή η φήμη ήταν αποτέλεσμα της νοσηρής φαντασίας του Υψηλάντη και του Σούτσου. Αυτοί οι δύο ήταν ραδιούργοι και μιαροί και αχάριστοι που ήθελαν

"να διαταράξωσι την άνεσιν και ησυχίαν των ομογενών μας πιστών ραγιάδων της κραταιάς βασιλείας, την οποίαν απολαμβάνουσιν υπό την αμφιλαφή αυτής σκιάν με τόσα ελευθερίας προνόμια, όσα δεν απολαμβάνει άλλο έθνος υποτελές και υποκείμενον, ζώντες ανενόχλητοι με τας γυναίκας και τα τέκνα των, με τας περιουσίας και καταστάσεις, και με την ύπαρξιν της τιμής των, και κατ' εξοχήν με τα προνόμια της θρησκείας, ήτις διεφυλάχθη και διατηρείται ασκανδάλιστος μέχρι της σήμερον επί ψυχική ημών σωτηρία.

Αντί λοιπόν φιλελευθέρων εφάνησαν μισελεύθεροι, και αντί φιλογενών και φιλοθρήσκων εφάνησαν μισογενείς, μισόθρησκοι και αντίθεοι, διοργανίζοντες, φευ, οι ασυνείδητοι με τα απονενοημένα κινήματά των την αγανάκτησιν της ευμενούς κραταιάς βασιλείας εναντίον των ομογενών μας υπηκόων της, και σπεύδοντες να επιφέρωσι κοινόν και γενικόν τον όλεθρον εναντίον παντός του γένους". 

Έτσι λοιπόν ο Γρηγόριος και οι όμοιοί του ιερείς, για να προλάβουν "το κακό της εξάπλωσης της ελευθερίας των Ελλήνων", αποφάσισαν να βρίσουν και να θάψουν σε οχετό τους ηγέτες της Επανάστασης, προκειμένου να μην παρασυρθούν οι λοιποί Έλληνες που ήταν πιο αμόρφωτοι κι έξω από τους κύκλους εξουσίας. 

Ολόκληρο το έγγραφο, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα diodos.gr, είναι γεμάτο με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά των Ελλήνων ηρώων, χωρίς τους οποίους ακόμα θα ήμασταν σκλαβωμένοι στους Τούρκους. Σε κάθε λέξη του εγγράφου, είναι διάχυτο το μίσος των αρχιερέων κατά της ελευθερίας του έθνους μας, καθώς και η άμετρη αγάπη τους στην διατήρηση της δουλείας που εξασφάλιζε τα δικά τους προνόμια. 

Καμία σχέση δεν έχουν οι παπάδες που πήραν τα όπλα και όρμησαν κατά των Τούρκων με την ηγεσία της εκκλησίας. Οι εκπρόσωποι αυτής της ηγεσίας, δούλοι καθώς ήταν (και είναι) της υλιστικής χλιδής, αγαπούσαν την οθωμανική κυριαρχία. Και πάσχιζαν να διατηρηθεί. Ιδού τα ονόματα αυτών που έβριζαν τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, τον Μιχαήλ και όλους τους Έλληνες αγωνιστές:

Ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως αποφαίνεται.
Ο Ιεροσολύμων Πολύκαρπος συναποφαίνεται.
Ο Καισαρίας Ιωαννίκιος.
Ο Νικομηδείας Αθανάσιος.
Ο Δέρκων Γρηγόριος.
Ο Αδριανουπόλεως Δωρόθεος.
Ο Βιζύης Ιερεμίας.
Ο Σίφνου Καλλίνικος.
Ο Ηρακλείας Μελέτιος.
Ο Νικαίας Μακάριος.
Ο Θεσσαλονίκης Ιωσήφ.
Ο Βερροίας Ζαχαρίας.
Ο Διδυμοτείχου Καλλίνικος.
Ο Βάρνης Φιλόθεος.
Ο Ρέοντος Διονύσιος.
Ο Κυζίκου Κωνστάντιος.
Ο Χαλκηδόνας Γρηγόριος.
Ο Τουρνόβου Ιωαννίκιος.
Ο Πισειδίας Αθανάσιος.
Ο Δρύστας Άνθιμος.
Ο Σωζοπόλεως Παΐσιος.
Ο Φαναρίου και Φερσάλων Δαμασκηνός.
Ο Ναυπάκτου και Άρτης Άνθιμος.

Η ντροπή του έθνους μας είναι αυτοί οι αρχιερείς. Όπως ντροπή του έθνους μας είναι και οι σημερινοί αρχιερείς που δεν σταμάτησαν, ενώ είχαν την δύναμη, το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας στα ξένα συμφέροντα. Τα δικά τους εγκληματικά λάθη, όμως, θα τα πληρώσει η επόμενη γενιά που θα έχει να παλέψει με φορτωμένη στην πλάτη της την λαβωμένη Μακεδονία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου