Η φορολογία του αέρα είναι μία ιδέα άνω των 100 ετών!


 19/1/2023

Σύντομα ο καθένας από εμάς θα αποδεχθεί να φορολογείται ο αέρας που αναπνέει;

Σήμερα, οι πλούσιοι του κόσμου συγκεντώνονται στο Νταβός ή σε άλλες χλιδάτες περιοχές του κόσμου και συζητούν τις στρατηγικές άσκησης εξουσίας στους λαουτζίκους του κόσμου. Παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ, λέσχη μπίλντεμπεργκ, οικογένειες-ελίτ της Αμερικής, παγκόσμιος οργανισμός υγείας, οργανισμός ηνωμένων εθνών, και διάφοροι άλλοι φορείς, βρίσκονται στα χείλη των ανθρώπων, των οποίων η μοίρα και η καθημερινότητα εξαρτώνται από τις διαθέσεις των πλουσίων. Εκτός των θεμάτων υγείας, ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί τους οικονομικά εύρωστους, είναι η κλιματική αλλαγή, παρά το γεγονός ότι αυτοί - οι πλούσιοι - μετακινούνται με ιδιωτικά τζετ και μολύνουν περισσότερο το περιβάλλον από τους λαουτζίκους.

Όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά μόνο της εποχής μας; Όχι βέβαια! Ειδικά με το θέμα της μόλυνσης του πλανήτη, ασχολήθηκαν και οι παλαιότεροι πλούσιοι της γης.

Γύρω στο 1910, αλλά και πιο πριν, ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου δεν ονομαζόταν Έλον Μασκ ή Τζεφ Μπέζος ή Μπιλ Γκέιτζ. Αλλά ήταν ο Τόμας Μπετζούκ, του οποίου η οργάνωση είχε το όνομα "Κοινωνία για την αξιοποίηση της επιφάνειας της γης".  Μόνο υπερπλούσιοι προσκαλούνταν να παρευρεθούν πολυτελείς δεξιώσεις και μόνο αυτοί προβάλλονταν στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης του κόσμου, κάτι που με την σειρά του ήταν καλό για τις επιχειρήσεις τους. Εκείνη την εποχή ο Τόμας σχεδίαζε, όπως σήμερα ο Μπιλ Γκέιτζ, να αγοράσει όλη την γεωργική γη του πλανήτη. 

Επίσης, ένα από τα μεγάλα του σχέδια, που το κρατούσε κρυφό από το κοινό αλλά και από τα μέλη της οργάνωσής του γιατί ακουγόταν σαν προϊόν φαντασίας, ήταν η φορολόγηση του αέρα!

Μεγάλα μηχανήματα και γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες θα στερούσαν τον αέρα από οξυγόνο, το οποίο στην συνέχεια θα ελεγχόταν από τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, τον Τόμας. Η ανθρωπότητα θα ήταν για πάντα σκλαβωμένη και στο έλεος της αυθαιρεσίας. Αυτό το σχέδιο δεν πέτυχε, γιατί ο δημιουργός αυτής της ιστορίας είχε στο μυαλό του ένα ευτυχές τέλος.

Επρόκειτο δηλαδή για κάποιο σενάριο έργου που εκείνη την εποχή ανήκε στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, αλλά σήμερα είναι πολύ κοντά, οδυνηρά κοντά, στην πραγματικότητα.

 Ήταν το έργο "Eleagabal Kuperus" του K.H.Strobl, που έγινε ταινία με τον τίτλο "Nachgestalten" (Αναδημιουργία), το 1920. Η ταινία σημείωσε μεγάλη επιτυχία στους κινηματογράφους μέχρι που λογοκρίθηκε.

Δυστυχώς, οι ομοιότητες με την σημερινή πραγματικότητα δεν μπορούν να παραβλεφθούν. Αν ο συγγραφέας πίστευε ότι για την εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδίου απαιτούνταν τεράστιες μηχανές και πολύπλοκη τεχνολογία, όπως και χειραγώγηση του κοινού από τα ΜΜΕ, σήμερα όλα αυτά συμβαίνουν. 

Δεν θα αργήσει προφανώς η στιγμή που θα φορολογηθεί ο αέρας, αφού ήδη οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να εξοικειώνονται με την οικονομική έννοια του πιστοποιητικού CO2. Σύντομα θα δούμε τον κόσμο έτοιμο να αποδεχθεί και την φορολόγηση του αέρα σε προσωπικό επίπεδο!... (Πληροφορίες από opposition24.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου