Πατέρας της Ιστορίας, Ηρόδοτος: Το ξέρω ότι οι Μακεδόνες που κατάγονται από τον Περδίκκα, είναι Έλληνες


1/1/2023

Ο Ηρόδοτος  παγκοσμίως θεωρείται ο Πατέρας της Ιστορίας, όπως τον χαρακτήρισε πρώτος ο Ρωμαίος πολιτικός, φιλόσοφος κι ένας από τους μεγαλύτερους ρήτορες, ο Κικέρων. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, οι Μακεδόνες είναι Έλληνες, από τους οποίους μάλιστα επηρεάστηκαν και πολλά άλλα ελληνικά φύλα. 

Ο Ηρόδοτος υποστηρίζει: Αυτοί που κατάγονται από τον Περδίκκα είναι Έλληνες, όπως το θέλουν οι ίδιοι, το ξέρω και εγώ ότι έτσι είναι.  - "Έλληνας δε είναι τούτους τους από Περδίκκεω γεγονότας, κατά περ αυτοί λέγουσι, αυτός τε ούτω τυγχάνω επιστάμενος", Ηρόδοτος, Ιστορίαι V 22,1. [Ο Περδίκκας Α΄ ήταν κατά τον Ηρόδοτο ο ιδρυτής του κράτους της Μακεδονίας και του βασιλικού οίκου των Τημενιδών Αργεαδών]

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, η ελληνική φυλή, πάντοτε, από τότε που εφάνη, χρησιμοποιεί αδιαλείπτως την ίδια γλώσσα (την ελληνική), αυτή είναι η αλήθεια.  "Το δε Ελληνικόν γλώσση μεν, επείτε εγένετο, αιεί κοτέ αυτή διαχράται ως εμοί καταφαίνεται είναι", Ηρόδοτος, 1 58,1. 

Κατά τον Ηρόδοτο: "Την εποχή του βασιλέα Δευκαλίωνα κατοικούσε στην Φθιώτιδα χώρα και επί του Δώρου του γιου του Έλληνα στην περί την Όσσα και τον Όλυμπο περιοχή που ονομάζεται Ιστιώτις... Κατοικούσαν στην Πίνδο με το όνομα Μακεδνοί και από κει πάλι μετανάστευσαν και ήρθαν στη Δρυοπίδα και όταν τέλος από τη Δρυοπίδα ήλθαν στην Πελοπόννησο έλαβαν το όνομα Δωριείς", Ηρόδοτος 1, 56,3. 

Ο Όμηρος, ο Ηρόδοτος, ο Στράβων, ο Θουκυδίδης και πολλοί άλλοι αρχαίοι Έλληνες πρόγονοί μας, ξέρουν ότι οι Μακεδόνες είναι ελληνικό φύλο. Το καταδεικνύουν στα ιστορικά τους κείμενα, με αυτονόητο τρόπο, έτσι ακριβώς όπως πράττουν και για όλα τα άλλα ελληνικά φύλα. 

Δυστυχώς, εμείς οι σημερινοί Έλληνες που κληρονομήσαμε το τεράστιο πνευματικό και ιστορικό τους έργο, δεν έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει ποιου μεγέθους έγκλημα διαπράττεται στην Μακεδονία μας, από την υπογραφή της ψευδοσυμφωνίας των Πρεσπών και μέχρι σήμερα. Δυστυχώς, και τραγικώς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου