Κύπριοι αδερφοί μας, αλήθεια πιστεύετε ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος θέλει την Κύπρο ελληνική, για να μην φθίνει η Ευρώπη, όπως το τονίζει σε ομιλία του;

 

27/1/2023

Από αυτή την ζωή, με την απορία θα φύγουμε! Πώς γίνεται και καλείται συνεχώς για να δίνει ομιλίες ο Προκόπης Παυλόπουλος που σαν πρόεδρος της Ελλάδας υπέγραψε την ψευδοσυμφωνία των Πρεσπών και καταδίκασε την Μακεδονία μας; Πώς γίνεται και πατριωτικές ιστοσελίδες τον εξυμνούν και τον προβάλλουν; Αυτή την φορά μίλησε σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού με θέμα "Το Μέλλον της Ευρώπης και η Κύπρος". 

Κύπριοι αδερφοί μας, τον πιστεύετε αλήθεια όταν λέει ότι όσο υπάρχει Τούρκος στρατιώτης και έποικος στην Κύπρο, η Ευρώπη φθίνει; 

Αδύνατον να πιστέψουμε οι Έλληνες ότι ο Παυλόπουλος όσα λέει πια για την πατρίδα, τα εννοεί! 

Σε αυτήν την ομιλία τόνισε ο Παυλόπουλος ότι η βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θέτει σε άμεσο κίνδυνο την Ευρωπαϊκή Ένωση και την συνοχή της ίδιας της Ευρώπης. 

Βαρύγδουπες λέξεις. Και κούφιες. Γιατί βγαίνουν από τα χείλη ενός ανθρώπου που έπραξε βάρβαρα κατά της Μακεδονία μας, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο το μέλλον της ίδιας της Ελλάδας μας. Και τώρα ανησυχεί για το μέλλον της Ευρώπης...

Μεταξύ διαφόρων "μαργαριταρένιων" λόγων του, είπε επίσης ότι πρέπει να υπερασπισθούμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και να συμβιβαζόμαστε με την σημερινή δυσοίωνη κατάσταση, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είπε αυτός που καταπάτησε και την ιστορία και τον πολιτισμό του έθνους μας, αυτός που βομβάρδισε τον Μακεδονικό Αγώνα.

Και για να υπογραμμίσει ο Παυλόπουλος το ακαδημαϊκό του κύρος, μας ζήτησε να διδαχθούμε από την ρήση του Paul Bourget: Πρέπει να μάθουμε να ζούμε όπως σκεπτόμαστε. Διαφορετικά, αργά ή γρήγορα, θα μάθουμε να σκεπτόμαστε όπως ζούμε.

Παυλόπουλε, το εμπεδώσαμε. Όπως σκέπτεσαι ζεις. Κι αυτό που σκέπτεσαι είναι ότι οι σλάβοι έχουν το δικαίωμα να λέγονται "Μακεδόνες" που μιλούν την "μακεδονική" γλώσσα. Να ξέρεις, όμως, σιχαινόμαστε τον τρόπο που σκέπτεσαι και ζεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου