Σκάνδαλο στην Γερμανία: Πετούν ανθρώπους έξω από τα σπίτια τους, για να μείνουν σ΄ αυτά Ουκρανοί πρόσφυγες!

Λέραχ-Βάδη-Βυρτεμβέργη
21/1/2023

Στην πόλη Loerrach στην Βάδη-Βυρτεμβέργη, ενοικιαστές πρέπει άμεσα να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματά τους, γιατί, βάσει της απόφασης της πολιτείας, σ΄ αυτό το συγκρότημα κατοικιών θα πάνε να ζήσουν Ουκρανοί πρόσφυγες. 

Δηλαδή, 40 περίπου άτομα πρέπει να εγκαταλείψουν την ζωή που έστησαν μέσα στα σπίτια τους εδώ και δεκαετίες, γιατί έτσι το αποφάσισε η κρατική αρχή, αυθαίρετα και με ασέβεια απέναντι στους ενοικιαστές. 

Οι ενοικιαστές είναι σοκαρισμένοι και εξοργισμένοι. Ο 61χρονος Carmen Knoll είπε στην εφημερίδα Bild ότι είναι σοκαρισμένος με αυτή την απόφαση έξωσης, γιατί ζει σ΄ αυτό το σπίτι εδώ και 30 χρόνια, έχει σύνταξη 600 ευρώ και από αυτά πληρώνει άμεσα τα 375 ευρώ (ενοίκιο). Δεν μπορεί να πληρώσει περισσότερα χρήματα για ενοίκιο. 

Τα ίδια περίπου λένε όλοι οι άνθρωποι που τους πετούν στον δρόμο, για να μπουν στα σπίτια τους πρόσφυγες από την Ουκρανία. (Πληροφορίες από focus.de)

Είναι προφανές ότι πρόκειται για ανθρώπους χαμηλών εισοδημάτων και συντάξεων που μέχρι σήμερα ζούσαν σ΄ αυτό το κτιριακό συγκρότημα. Αυτούς λοιπόν τους πετούν έξω από τα σπίτια τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν στέγη στους Ουκρανούς πρόσφυγες. 

Αναπόφευκτα τίθενται ερωτήματα: Γιατί δεν οδηγούν τους πρόσφυγες εκεί που ζουν ευκατάστατοι πολίτες που δεν έχουν ανάγκη χαμηλών ενοικίων; Μπορεί ο Ρωσο-ουκρανικός πόλεμος να δικαιολογήσει τέτοιες αντιδημοκρατικές αποφάσεις; Και, θα επεκταθεί άραγε αυτή η σοκαριστική πολιτική και σε άλλες χώρες; Και στην Ελλάδα; Είναι να μην γίνει η αρχή κάπου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου