Συνιδρυτής της Greenpeace Πάτρικ Μουρ: Δεν φταίει το CO2, αλλά θα πεινάσουμε, θα αυτοκτονήσουμε, επειδή το θέλουν οι ελίτ


2/2/2023

Συνιδρυτής της Greenpeace Πάτρικ Μουρ:Το CO2 δεν είναι η αιτία ανόδου της θερμοκρασίας - Εξαιτίας των οικονομικών και πολιτικών ελίτ, πολλοί άνθρωποι δεν θα έχουν να φάνε.

Στην Αυστραλία κυριαρχεί το πιο κρύο καλοκαίρι εδώ και 140 χρόνια. Για τον συνιδρυτή της Greenpeace Πάτρικ Μουρ αυτό αποτελεί ακόμα μία απόδειξη ότι το Διοξείδιο του Άνθρακα δεν είναι υπεύθυνο για τις υψηλές θερμοκρασίες στην ατμόσφαιρα.

Ο Δρ. Πάτρικ Μουρ ήταν συνιδρυτής της Greenpeace το 1986, αλλά 15 χρόνια μετά την ίδρυσή της την εγκατέλειψε, γιατί ο προσανατολισμός της οργάνωσης είχε αλλάξει και επρόκειτο πια για έναν πολιτικό ακτιβισμό του κλίματος. Δηλαδή, η πολιτική σκοπιμότητα ήταν πιο σημαντική από τα πραγματικά επιστημονικά δεδομένα για το κλίμα. 

Τώρα πια ο Πάτρικ Μουρ δίνει έναν αγώνα βάσει αριθμών και στοιχείων κατά της ολοένα αυξανόμενης κλιματικής υστερίας που κυριαρχεί. Τονίζει ότι οι άνθρωποι πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται λογικά. Και, με αφορμή το πιο κρύο καλοκαίρι στην Αυστραλία, έγραψε στο twitter, στις 22 Ιανουαρίου:

"Σίδνεϊ και Μελβούρνη, στην Αυστραλία, έχουν το πιο κρύο καλοκαίρι εδώ και 140 χρόνια. Δεν υπάρχει απολύτως καμία απόδειξη ότι το CO2 είναι υπεύθυνο για την άνοδο της θερμοκρασίας. Και όμως, είμαστε έτοιμοι να ξοδέψουμε τρισεκατομμύρια δολάρια για την μείωση του CO2. Διαπράττουμε οικονομική αυτοκτονία, χωρίς να υπάρχει ένας καλός λόγος".

(Sydney and Melbourne, Australia are having the coldest summer in 140 years. There is zero evidence that CO2 is causing temperature increase. Yet we are poised to spend $trillions to reduce CO2. We are committing economic suicide for no good reason.https://t.co/ooyrKmhDMt pic.twitter.com/VTJErLFGTQ

Αλλά και πριν από λίγους μήνες ο Πάτρικ Μουρ είχε μιλήσει γι΄ αυτό το θέμα, τονίζοντας: "Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία κατάσταση για την οποία ένας μεγάλος αριθμός πολύ ισχυρών οργανισμών και ελίτ σε εθνικό και διεθνές επίπεδο απαιτούν την επιβολή μίας πολιτικής που στην πραγματικότητα είναι ένα σύμφωνο αυτοκτονίας". 

Σύμφωνα με τον περιβαλλοντολόγο και συνιδρυτή της Greenpeace Πάτρικ Μουρ, η συστηματική προσπάθεια των οικονομικών και πολιτικών ελίτ να απαλλαγούν από τις ανθρακούχες εκπομπές, θα οδηγήσει αναπόφευκτα πολλούς ανθρώπους σε μεγάλη φτώχεια. Και πολλοί θα στερηθούν ακόμα και το βασικό φαγητό επιβίωσης. (Πληροφορίες από report24.news και φωτογραφία:AlfaVita)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου