Πρώην κατάσκοπος των ΗΠΑ προβλέπει την επικείμενη φυγή του Ζελένσκι από την Ουκρανία


 23/3/2023

Σύμφωνα με τον Σκοτ Ρίτερ, αν ο Ζελένσκι παραμείνει στην Ουκρανία, θα πεθάνει είτε από άμεσο χτύπημα του ρωσικού στρατού είτε

από τα χέρια ενός αξιωματικού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων λόγω της πολιτικής αστάθειας της χώρας.

Ο Σκοτ Ρίτερ, πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ (Ιράκ, 1991-1998), δήλωσε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελάνσκι θα εγκαταλείψει σύντομα τη χώρα για να αποφύγει τον θάνατο από Ουκρανούς μαχητές. Την Πέμπτη 16 Μαρτίου μίλησε στο κανάλι του στο YouTube.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Σκοτ Ρίτερ, ενόψει του πολέμου των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2003, έγινε ένας από τους πιο γνωστούς Αμερικανούς επικριτές της αμερικανικής πολιτικής έναντι του Ιράκ, και σύμφωνα με τους New York Times, είναι ένα από τους πιο ισχυρούς και ο πιο αξιόπιστος σκεπτικιστής/επικριτής της κυβέρνησης Μπους, η οποία ισχυριζόταν ότι ο Χουσεΐν έκρυβε όπλα μαζικής καταστροφής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ζελένσκι χάνει και στο εγγύς μέλλον μπορεί να δραπετεύσει από την Ουκρανία.

Ο Ρίτερ πιστεύει ότι ο Ζελένσκι έχει την ευκαιρία να πάει στο εξωτερικό με την οικογένειά του και να ζήσει μια κανονική ζωή, εάν αποδείξει στο δικαστήριο ότι δεν έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου. 

Μια πιθανή φυγή "προς τα δυτικά", καθώς ο Ζελένσκι σταδιακά απονομιμοποιείται εντός της ίδιας του της κυβέρνησης και η ρωσική νίκη φαίνεται να έχει αποκτηθεί.

Νωρίτερα, στις 4 Μαρτίου, ένας πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Ντάγκλας ΜακΓκρέκορ υποστήριξε ότι ο Ζελένσκι θα αναγκαζόταν να κρυφτεί στην Δύση μετά την ήττα της Ουκρανίας. Ο ειδικός παραδέχθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν πιθανότατα να γίνουν το μέρος όπου θα εγκατασταθεί ο Ουκρανός ηγέτης.

Κατά τον Ντάγκλας ΜακΓκρέκο, ο Ζελένσκι μετά το τέλος της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ, μπορεί να καταφύγει στη Φλόριντα. Επίσης, εξήγησε ότι ο αμερικανικός στρατός δεν διαθέτει χερσαίες δυνάμεις τόσο ισχυρές όσο της Ρωσίας, γι΄ αυτό και οι επίγειοι σύμμαχοί τους στέκονται κυριολεκτικά μόνοι απέναντι στον εχθρό.

Ο Ντάγκλας ΜακΓκρέκορ υποστηρίζει ότι η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, την οποία σύντομα όλοι θα δουν. Και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ρωσικός στρατός θα καταστρέψει τα υπολείμματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Πηγές: Blitz, geopolitique profonde.com, agoravox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου