Ένα ευγενές ζευγάρι αδερφών: Ο ένας εκδίδει ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν για απαγωγή παιδιών, ο άλλος κακοποιεί σεξουαλικά παιδιά!

 

23/3/2023

Ο δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επικεφαλής εισαγγελέας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) στην Χάγη, Καρίμ Χαν, είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από το ένταλμα σύλληψης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Λέγεται ότι απήγαγε παιδιά από την Ουκρανία. Ο αδερφός του Καρίμ Χαν, Ιμράντ Αχμάντ Χαν, αποφυλακίστηκε πρόωρα από την φυλακή τον Φεβρουάριο. Είχε κακοποιήσει σεξουαλικά έναν ανήλικο.

Ο γενικός εισαγγελέας της Χάγης, Καρίμ Χαν, κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για πολλά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία. Σίγουρα θα επεξεργαστεί εξίσου ευσυνείδητα τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τον ουκρανικό στρατό εναντίον Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου, τα εγκλήματα πολέμου κατά των κατοίκων ρωσικής καταγωγής στον Ντονμπάς και τους βομβαρδισμούς σχολείων και νηπιαγωγείων που παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα, και, επίσης, θα γίνει σύλληψη και του προέδρου Ζελένσκι, ώστε να λογοδοτήσει κι αυτός. Μπορούμε και πρέπει να τον εμπιστευτούμε (τον γενικό εισαγγελέα).

 Η δέσμευσή του προς τους πιο ευάλωτους ανθρώπους σε όλον αυτόν τον τρομερό πόλεμο είναι ευγενής και αξιέπαινη, αν και καθυστερημένη. Θα πρέπει κατά συνέπεια να εξετάσει και την άλλη πλευρά. Γιατί και οι πληθυσμοί των δύο δημοκρατιών του Ντονμπάς έχουν εκτεθεί σε συνεχείς επιθέσεις (εδώ και χρόνια).

 Για παράδειγμα, όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Telepolis τον Φεβρουάριο του 2020:

Με την βοήθεια το Memorial-Lugansk, συνολικά κατατέθηκαν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης 600 αγωγές από θύματα ουκρανικών οβίδων, από την μπροστινή περιοχή της "Λαϊκής Δημοκρατίας Λουγκάνσκ", δήλωσε ο Σεργκέι Μπελόβ. Επιπλέον, 300 καταγγελίες για εγκλήματα πολέμου και "γενοκτονία" που διέπραξε η Ουκρανία, έχουν κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαωμάτων στο Στρασβούργο.

 Έχουν γίνει πολλές ακόμα παρόμοιες καταγγελίες για την εγκληματική συμπεριφορά των ουκρανικών δυνάμεων. Υπάρχει ένα άρθρο από την UNICEF που δείχνει μια φωτογραφία της μικρής Μάσα μέσα στην σχολική της τάξη που έχει βομβαρδιστεί από τον ουκρανικό στρατό:

Όλα τα παραπάνω αναφέρονται μεταξύ πολλών ακόμα στοιχείων στο άρθρο της ενημερωτικής ιστοσελίδας schilverlag.de - Niki Vogt, στο οποίο επισημαίνονται και τα ακόλουθα:

Ο ηρωικός δικαστής Καρίμ Χαν έχει έναν αδερφό, για τις πράξεις του οποίου φυσικά δεν ευθύνεται, αλλά και πάλι... πρέπει να τις αναφέρουμε αυτές. Γιατί και αυτές κάτι δείχνουν. 

Το British Examiner αναφέρει στις 23 Φεβρουαρίου ότι ο αδερφός του γενικού εισαγγελέα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης αποφυλακίστηκε πρόωρα. 

Ο Ιμράντ Αχμάντ Χαν είναι πρώην βουλευτής των Συντηρητικών από το Γιορκσάιρ. Αποκλεισμένος από το Συντηρητικό Κόμμα (Τόρις), παραιτήθηκε, γιατί καταδικάστηκε και φυλακίστηκε για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο αγόρι. Λέγεται ότι έδινε αλκοόλ στον τότε 15χρονο και τον έβαζε να βλέπει πορνό ταινίες, ενώ ήταν μεθυσμένος. Στην συνέχεια, πετούσε το μεθυσμένο αγόρι στο κρεβάτι και λέγεται ότι το κακοποιούσε σεξουαλικά. Ο κ. Μπέικερ, ο δικαστής στην δίκη, κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος είχε επιδείξει "σημαντικό βαθμό βαρβαρότητας". 

Ο κ. Ιμράντ Αχμάντ Χαν καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση τον Μάιο του 2022 και τώρα αποφυλακίστηκε πρόωρα. Λέγεται ότι δεν έδειξε ποτέ συμπάθεια ή μεταμέλεια.

Σύμφωνα με το άρθρο: Φυσικά δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον έναν αδερφό για τις παραβάσεις του άλλου. Αλλά είναι αξιοσημείωτο ότι ένας από αυτούς, ως γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του προέδρου Πούτιν για απαγωγή παιδιών, ενώ ο αδελφός του βρισκόταν στη φυλακή για κακοποίηση ανηλίκων. Οι χρονικές συμπτώσεις είναι ακόμη πιο αξιοσημείωτες. Λίγες ημέρες πριν ο δικαστής Καρίμ Χαν εκδώσει αυτό το ένταλμα σύλληψης, ο αδερφός Ιμράντ Χαν αφήνεται ελεύθερος, παρά το γεγονός ότι είχαν απορριφθεί δύο φορές σχετικές προσφυγές του. Σίγουρα όλα είναι καθαρή σύμπτωση. 

Αν όμως δεν είναι καθαρή σύμπτωση; Τότε μιλάμε για διαφθορά της οποίας τα πλοκάμια είναι απλωμένα σε δραματικά πολλές χώρες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου