Είμαστε εμείς κουτορνίθια ή οι πολιτικοί είναι ανίκανοι στον νου εξαιτίας της φαύλου ζωής;


10/5/2023

Τηλεμαχία, απαραίτητη ή για διανοητικά καθυστερημένους; 

Δηλαδή, όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν ήταν κυβέρνηση ο Αλέξης, δεν καταλάβαμε τι έκανε; 

Τα επόμενα από αυτόν χρόνια, του Κυριάκου, ούτε σ΄ αυτά καταλάβαμε τι γινότανε; 

Πρέπει να είμαστε πολύ μα πολύ κουτορνίθια, εμείς οι Έλληνες! Ή πιο σωστά, οι πολιτικάντηδες πρέπει να μας θεωρούν πολύ μα πολύ κουτορνίθια όλους εμάς τους ψηφοφόρους, αφού πάνε σε ένα τηλεοπτικό δωμάτιο για να εκθέσουν τις απόψεις τους, ώστε να μας πείσουν ποιος είναι ο καλύτερος! 

Καθρέφτι καθρεφτάκι μου, ποιος είναι ο πιο καλός, ο πιο όμορφος, ο πιο άξιος για να πάει στον θρόνο της εξουσίας; 

Και δεν είναι μόνο οι πολιτικάντηδες, είναι και τα ΜΜΕ τους που θεωρούν ότι είμαστε κουτορνίθια. Μας δίνουν τροφή, μασημένη με λίγο δημοκρατία, με λίγο προοδευτιλίκι, με λίγο πατριωτιλίκι, για να μας πείσουν ότι όλα βαίνουν καλώς, και ότι ένας από αυτούς τους πολιτικάντηδες είναι άξιος και όμορφος και ικανός να αποφασίζει για εμάς.

Αν τολμήσουμε να εκφράσουμε διαφορετική άποψη, περνάμε κατευθείαν και αστραπιαίως από την κατάσταση του κουτορνιθιού σε εκείνην του ακραίου φασίστα. 

Εμείς, τι πιστεύουμε για τους εαυτούς μας; Χρειαζόμαστε μια τηλεμαχία για να κρίνουμε, μέσα από το στημένο πολιτικό τηλεπαιχνίδι, ποιος από τους πολιτικάντηδες μπορεί να γίνει άξιος σεβασμού, ώστε να κερδίσει την ψήφο μας; 

Ή αυτή η τηλεμαχία είναι για διανοητικά καθυστερημένους Έλληνες;  

Διανοητικά καθυστερημένοι αν γίναμε, δεν φταίει η φύση, αλλά η καθημερινή μας πλύση εγκεφάλου. Γίναμε όμως; Κάποιοι, ίσως. Αλλά, όχι όλοι! 

Βέβαια, οι πολιτικάντηδες ποντάρουν σε μεγάλο ποσοστό διανοητικά καθυστερημένων Ελλήνων. 

Ας αποδείξουμε λοιπόν ότι ο Αλέξης και ο Κυριάκος (κυρίως αυτοί, επειδή το παίζουν δίπορτο στην εξουσία) είναι οι άφρονες και όχι εμείς οι ανίκανοι να σκεφτούμε. 

Και όπως είπε ο Αριστοτέλης, η αφροσύνη είναι η ανικανότης του νου, αιτία της φαύλου ζωής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου