Σκοπιανή ακαδημαϊκός: Η εθνική σημαία της "Μακεδονίας" είναι ο ήλιος της Βεργίνας


26/5/2023

 Η σλάβα ακαδημαϊκός Κάτιτσα Κιουλάφκοβα υποστηρίζει ότι ο λαός της είναι "μακεδονικός", μιλά "μακεδονικά" και έχει κάθε δικαίωμα στην εθνική του σημαία να υπάρχει ο ήλιος της Βεργίνας. 

Αυτούσιο το άρθρο όπως αυτό δημοσιεύεται στην σελίδα echedoros.blog:

"Σε άρθρο για τον Μακεδονικό Ήλιο, το σύμβολο των αρχαίων Μακεδόνων, η ακαδημαϊκός Κάτιτσα Κιουλάφκοβα στην εφημερίδα των Σκοπίων, Nova Makedonija πιστεύει ότι ο Ήλιος της Βεργίνας έχει μια διάσταση για τους Μακεδόνες και αναφέρει τα εξής:

«Κάθε διάσημη πολιτιστική-ιστορική κληρονομιά είναι ταυτόχρονα εθνική και διεθνής. Ως συμβολική αξία, η πνευματική (κινητή) κληρονομιά δεν γνωρίζει σύνορα, όπως – στην πραγματικότητα – ούτε η γλώσσα, οι πολιτιστικές παραδόσεις ούτε τα έθνη πλαισιώνονται αυστηρά εντός των κρατικών συνόρων (σημείωση : γιατί το σύμβολο του Ήλιου των  Μακεδόνων βρέθηκε στη Βεργίνα- Ελλάδα).

Η πνευματική κληρονομιά συχνά συνοδεύεται από υλικά ίχνη και αντικείμενα. 

Σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις της UNESCO για την προστασία της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, οι χώρες στην επικράτεια των οποίων βρίσκονται αυτά τα αντικείμενα (σύμβολα, τοιχογραφίες, εικόνες, έργα τέχνης) υποχρεούνται να προστατεύουν αυτά τα αντικείμενα. 

Τα έθνη, από την άλλη πλευρά, στις ιερές και βέβηλες παραδόσεις τους, στην τέχνη, στη συλλογική μνήμη, στο σύγχρονο πολιτισμό και τέχνη, στις πολιτιστικές τους βιομηχανίες και πρακτικές, έχουν το απαραβίαστο δικαίωμα να καλλιεργούν τις κληρονομημένες πολιτιστικές παραδόσεις (σύμβολα, τελετουργίες, έθιμα , παραδόσεις, μύθοι).

Σε ορισμένα σύμβολα που κληρονόμησαν από την πολιτιστική παράδοση, οι λαοί μπορούν να αναγνωρίσουν κάποια από τη διάσταση της ταυτότητάς τους. 

Σε τέτοια σύμβολα ο μύθος είναι συνυφασμένος με το ιστορικό γεγονός. Αυτά τα σύμβολα έχουν τόσο πολιτισμική όσο και εθνοεθνική αξία.

 Αυτό ισχύει και για την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας.

Το σύμβολο του Ήλιου που βρέθηκε στη Βεργίνα,  αναγνωρίζεται ως λατρευτικό μακεδονικό σύμβολο. 

Οι «Μακεδόνες» ( σημείωση: εννοεί ο σλαβικός πληθυσμός των Σκοπίων)  ζουν στο έδαφος του σύγχρονου μακεδονικού κράτους και ήταν το εθνικό κράτος των Μακεδόνων ( σημ. των Σλάβων περιοχής της Μακεδονίας) από το 1945.

 Το 1991, το Κοινοβούλιο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας (της πρώην γιουγκλοσλαβικής σοσιαλιστικής δημοκρατίας), σε μια νόμιμη διαδικασία, ανακήρυξε το σύμβολο του ήλιου από τη Βεργίνα ως κρατική σημαία της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ως το επίσημο διεθνές σύμβολο ταυτότητας του μακεδονικού (σλαβικού) κράτους και έθνους.

Πάνω από 140 χώρες στον κόσμο έχουν αναγνωρίσει το ίδιο σύμβολο ως νόμιμο Μακεδονικό. Η ιστορική επιστήμη το αναγνωρίζει ως νόμιμο μακεδονικό σύμβολο. Η παράδοση και η πολιτιστική μας κληρονομιά το μαρτυρούν κατηγορηματικά.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αλλοτριώσει βίαια το εθνικό και λατρευτικό μας σύμβολο και να αναθεωρήσει τη σύγχρονη κρατική μας ιστορία. Είναι καθήκον των κρατικών θεσμών της Βόρειας Μακεδονίας να σεβαστούν την πρώτη κρατική σημαία της χώρας. 

Όλες οι προσπάθειες απαγόρευσης και καταδίκης του ήλιου από τη Βεργίνα είναι παράλογες, τραγικωμικές, ειρωνικές και αυτοκτονικές.

Ταπεινώσαμε τον εαυτό μας ενώπιον του κόσμου όταν αποσύραμε την εθνική σημαία από την επίσημη χρήση. 

Σήμερα, εάν ζούμε σε έναν ελεύθερο κόσμο, θα πρέπει να μας τιμά να χρησιμοποιούμε το σύμβολο του ήλιου της Βεργίνας ως εθνική σημαία της «Μακεδονίας» και ως βασικό συλλογικό και ανθρώπινο δικαίωμα.

Θα τονίσω: είναι καταδικαστέες όλες οι πράξεις και συμφωνίες που υπογράφει η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας ενάντια στο ισχύον Σύνταγμα της Δημοκρατίας της (Βόρειας) Μακεδονίας και ενάντια στους νόμους. 

Δυστυχώς, έχουμε δημιουργήσει μια πρακτική να υπογράφουμε πρώτα αντισυνταγματικές συνθήκες και συμφωνίες και μετά να αλλάζουμε το Σύνταγμα.  Αυτό είναι αδιανόητο σε έναν κανονικό και δημοκρατικό κόσμο. 

Ποινικά θα πρέπει να διώκονται όσοι παραβίασαν πολλές φορές το Σύνταγμα και όχι όσοι σέβονται τη μακεδονική πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά.

Ο δικηγόρος Τόνι Μενκινόσκι που ύψωσε τη σημαία του Ήλιου της Βεργίνας στην Αχρίδα στις 3 Απριλίου έκανε ένα είδος ηθικού άθλου αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την οποία κατηγορείται, προστατεύοντας έτσι συμβολικά όλους τους «Μακεδόνες» που εκτίθενται σε ένα είδος ρητορικής πολιτικού μίσους με εκτεταμένες συνέπειες – πιστεύει η ακαδημαϊκός Κάτιτσα Κιουλάφκοβα."

Ας μην εθελοτυφλούμε πια: Χάνουμε την Μακεδονία μας, αφού, με την ψευδο-συμφωνία των Πρεσπών ή χωρίς αυτήν, οι Έλληνες πολιτικάντηδες επιτρέπουν την άνθηση του οργίου της σλαβικής προπαγάνδας εις βάρος της ελληνικής ιστορίας και πραγματικότητας. Ταυτόχρονα, εμείς, οι Έλληνες, παρακολουθούμε βουβά την οριστική κατάρρευση του έθνους μας, περιμένοντας απλά να συμβεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου