Βίντεο: Η Ρία του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Θεσσαλονίκης: Εθνικιστική σάλτσα η υπεράσπιση του Μπελέρη και οι Πομάκοι δεν είναι Έλληνες

31/5/2023

Η Ρία Καλφακάκου είναι δημοτική σύμβουλος στην Θεσσαλονίκη και υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε για την φυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη και τι είπε; Το ψήφισμα για την απελευθέρωση του Μπελέρη είναι "εθνικιστική σάλτσα". 

Η κυρία αυτή του ΣΥΡΙΖΑ παρενέβη στο δημοτικό συμβούλιο και αναφορικά με το ψήφισμα του δήμου Θεσσαλονίκης υπέρ της απελευθέρωσης του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη από τις αλβανικές φυλακές, μάς κοινοποίησε τις ιδιαιτέρως περίεργες πεποιθήσεις της (για να μην πούμε κάτι χειρότερο). 

Χαρακτήρισε τα επιχειρήματα του ψηφίσματος υπέρ της απελευθέρωσης του Μπελέρη ως "εθνικιστικές σάλτσες" που είναι αχρείαστες. Και είπε η μαντάμ ΣΎΡΙΖΑ ότι οι Έλληνες που ζουν εκεί, είναι μειονότητα, αλλά ταυτόχρονα είναι και Αλβανοί υπήκοοι. Ως τέτοιους τους αντιμετωπίζουμε, είπε η μαντάμ του ΣΥΡΙΖΑ, και δεν μας χρειάζεται περισσότερος εθνικισμός. 

Όσα είπε για τους Πομάκους μας, είναι έξω από κάθε λογική. Δεν είναι απλά ανιστόρητη αλλά είναι και επικίνδυνη η άποψή της, που εκπροσωπεί το κόμμα της, το ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου