Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Είναι πολλοί, πάρα πολλοί, οι "υπηρέτες" με τα ανασηκωμένα μανίκια


29/6/2023

Θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα πιάσουμε αμέσως δουλειά! Είπε ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, αμέσως μόλις τον εστείλαμε στην εξουσία ξανά. Ναι, αλλά!!!

Υπάρχει ένα αλλά, πιο τρανό και από το τρανό! Γιατί πρέπει να είναι τόσο μεγάλος, απελπιστικά μεγάλος, ο αριθμός των υπουργών, των αναπληρωτών υπουργών και των υφυπουργών; Για να μην μιλήσουμε για όλους εκείνους που θα επιλέξουν αυτοί με τα "ανασηκωμένα" μανίκια για να τους βοηθούν στις δουλειές τους!...

Την ίδια ώρα και την ίδια εποχή, σε άλλες χώρες της ίδιας Ηπείρου ο αριθμός υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών είναι αισθητά μικρότερος. Αυτό καταδεικνύεται στον παρακάτω πίνακα που δημοσιεύτηκε στο zougla.gr, στον οποίο παρατηρούμε ότι κάποιες χώρες δεν έχουν καν αναπληρωτές υπουργούς ή υφυπουργούς. 

Αλλά τι  ξέρουν οι Γάλλοι, οι Βρετανοί και οι λοιποί της Ευρώπης; 

Περάσαμε μέσα από μνημόνια, μας επιβλήθηκε μια λιτότητα διαρκείας με παράλληλη άσκηση ψυχολογικής πιέσεως, έχουμε ως μικρή χώρα ένα τεράστιο χρέος (περί τα 400 δις ευρώ), η ακρίβεια θερίζει κάθε οικογένεια του μεροκάματου, το ρεύμα το πληρώνουμε με επιδόματα, αλλά! Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη πρέπει να έχει πολλά μέλη. Ακριβοπληρωμένα μέλη! Με πολλούς παρατρεχάμενους συνεργάτες για βοήθεια. 

Έτσι λοιπόν είναι δύσκολο για το φτωχό μας το μυαλό να κατανοήσει το "μήνυμα" του Μητσοτάκη, ότι θα εργαστούν, αυτός και η κυβέρνησή του, ως υπηρέτες του ελληνικού λαού, χωρίς αλαζονεία και έπαρση. Αφού με το καλημέρα σας, μάς επέβαλε ο πρωθυπουργός έναν δυσανάλογο με το μέγεθός μας και κατά συνέπεια αλαζονικό, και παράλογο, αριθμό "υπηρετών με ανασηκωμένα μανίκια"...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου