Οι Πρωτοέλληνες Γραικοί, ο Αριστοτέλης και το βίαιο σύγχρονο ερώτημα


4/6/2023
Εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θε να πεθάνω... Γνωρίζουμε τις λέξεις του Αθανασίου Διάκου, μα νοιώθουμε άραγε το μεγαλείο του να είσαι Γραικός, όπως ο ήρωας το ένοιωθε; Γραικός, Έλληνας προ του κατακλυσμού, ο χρόνος ύπαρξής μας, μας ζαλίζει!

Ο Αριστοτέλης, στα Μετεωρολογικά του, μιλώντας για τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα, τονίζει τα εξής: 

"Γιατί αυτός ο κατακλυσμός κατ΄ εξοχήν έγινε στον Ελληνικό τόπο και μάλιστα εκεί όπου βρισκόταν η Ελλάδα η αρχαία. Αυτή είναι η περιοχή που βρίσκεται από την Δωδώνη μέχρι τον Αχελώο. Αυτός σε πολλά σημεία μεταβάλλει την κοίτη του. Εδώ λοιπόν κατοικούσαν οι Σελλοί και αυτοί που τότε ονομάζονταν Γραικοί και τώρα Έλληνες". 

Από τις απαρχές της ανθρώπινης ιστορίας, υπήρχαν πολλά Ελληνικά φύλα-έθνη με κοινά γλωσσικά, πολιτισμικά και εθιμικά στοιχεία. Και οι Σελλοί και οι Γρακοί ήταν προκατακλυσμιαία πρωτοελληνικά φύλα. 

Και όπως γίνεται γνωστό από τα έργα των αρχαίων Ελλήνων, ο Έλληνας, που ήταν ο πρώτος γιος του Δευκαλίωνα, μετονόμασε τους Γραικούς σε Έλληνες! Τι πιο φυσικό να τους δώσει το όνομά του!... 

Μπορεί να γκρεμίστηκαν πολιτισμοί και να χάθηκαν γενιές Ελλήνων, ωστόσο πάντα, σαν μέσα από θαύμα, γεννιόταν η επόμενη γενιά που δημιουργούσε τον επόμενο πολιτισμό, κι έτσι σωνόταν το έθνος μας. 

Το βίαιο ερώτημα είναι: Όταν χαθεί ο δικός μας πολιτισμός, θα υπάρχει επόμενη γενιά που θα σώσει το έθνος των Γραικών, το έθνος των Ελλήνων; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου