Έγγραφο του FBI: Ο Τζο Μπάιντεν δέχτηκε δωροδοκία 5 εκατομμυρίων δολαρίων από την Burisma


 9/6/2023

Ο Τζο Μπάιντεν θα μπορούσε σύντομα να εκδιωχθεί από τον Λευκό Οίκο. Ένα έγγραφο του FBI που διέρρευσε δείχνει ότι δέχθηκε δωροδοκία 5 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια της αντιπροεδρίας του. Χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τον εκβιασμό του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο.

Όπως αναφέρει το «Fox News», και αναδημοσιεύεται στην ενημερωτική σελίδα report24.news, το FBI έλαβε αυτές τις πληροφορίες τον Ιούνιο του 2020 από έναν εμπιστευτικό πληροφοριοδότη που προερχόταν από το περιβάλλον της ηγεσίας της Burisma. Αυτό το άτομο, το οποίο έχει λάβει συνολικά περίπου 200.000 $ από την ομοσπονδιακή υπηρεσία των ΗΠΑ για τακτική παροχή πληροφοριών από το 2015, θεωρείται επομένως «πολύ αξιόπιστο». Η ηγεσία της Burisma θεώρησε ότι ήταν απαραίτητο να πληρώσει τους Μπάιντεν για να τερματιστεί η έρευνα για την εταιρεία από τον γενικό εισαγγελέα της Ουκρανίας Βίκτορ Σόκιν - κάτι που πέτυχε ο Τζο Μπάιντεν εκβιάζοντας οικονομικά τον τότε πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο. Οι λεγόμενοι «ελεγκτές δεδομένων» είχαν απορρίψει την είδηση ως «ψεύτικη» το 2020.

 Η κατάσταση όμως άλλαξε:

Σύμφωνα με την εμπιστευτική πηγή, πρότεινε στο στέλεχος της Burisma «να πληρώσει στους Μπάιντεν 50.000 δολάρια στον καθένα», στην οποία το στέλεχος της Burisma απάντησε: «Όχι 50.000 δολάρια», αλλά «5 εκατομμύρια δολάρια». Δηλαδή «5 εκατομμύρια δολάρια για τον έναν Μπάιντεν, 5 εκατομμύρια δολάρια για τον άλλο Μπάιντεν». Αρχοντικά ποσά που φέρονται να έρρεαν ως μίζες. Οι πληρωμές των 5 εκατομμυρίων δολαρίων φάνηκε να σχετίζονται με κάποιο είδος «προκαταβολής» που η Burisma σκόπευε να πληρώσει στους Μπάιντεν για να «καθαρίσουν» διάφορα θέματα - συμπεριλαμβανομένης της έρευνας υπό την ηγεσία του Schokin. Το στέλεχος της Burisma είπε στον πληροφοριοδότη ότι πλήρωσε τους Μπάιντεν «μέσω τόσο πολλών διαφορετικών τραπεζικών λογαριασμών» που οι ερευνητές δεν θα μπορούσαν «να το ξετυλίξουν αυτό για τουλάχιστον 10 χρόνια».

Οι πολιτικοί πάντως στην Ελλάδα δεν έχουν πρόβλημα με τέτοιου είδους δωροδοκίες, θέλουν να έχουν φίλο τους τον Αμερικανό πρόεδρο, και, βέβαια, ούτε τα ελληνικά ΜΜΕ στηλιτεύουν την αμερικανική διαφθορά. Πώς και γιατί άλλωστε; Μια αποικία γίναμε, απ΄ άκρη σ΄ άκρη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου