Γάλλος δημοσιογράφος Julien Pain για πανδημία: Κορόιδεψα τους ανθρώπους γιατί έκρινα ότι είναι ηλίθιοι και συνωμότες

 

 24/7/2023

Ο ελεγκτής δεδομένων και δημοσιογράφος πληρωμένος από το δημόσιο Julien Pain παραδέχθηκε, αφού πέρασε η "καταιγίδα της πανδημίας" ότι κορόιδεψε τους πολίτες: Θεώρησα ότι οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι".  

Παραδέχθηκε ότι κατά την διάρκεια της πανδημίας χαρακτήριζε τους αρνητές ως "συνωμότες", απλά και μόνο γιατί δεν συμμερίζονταν τις δικές του απόψεις, ενώ ταυτόχρονα εξαπατούσε τους πολίτες παρέχοντάς τους αβέβαιες πληροφορίες.

Όπως αναφέρεται σε γαλλική ενημερωτική ιστοσελίδα, ο δημοσιογράφος Julien Pain, που έπρεπε να ελέγχει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία πριν ενημερώσει τους πολίτες, αυτός έπραττε τα αντίθετα: Περίμενα ορισμένες απαντήσεις από τους επιστήμονες, αλλά δεν έπαιρνα καμία, ομολόγησε ο δημοσιογράφος. Αλλά, συνέχιζε να μεταδίδει ανεπιβεβαίωτα στοιχεία, γιατί: Θεωρούσα τους ανθρώπους ηλίθιους, αυτή είναι η αλήθεια. Οι πολίτες έπρεπε να καθησυχαστούν με ορισμένες πληροφορίες, γιατί ήταν πολύ ηλίθιοι για να καταλάβουν ότι δεν τα ξέραμε όλα. 

Εκ των υστέρων ο Julien Pain, έχοντας επίγνωση της χονδροειδούς χειραγώγησης που διέπραττε και προσπαθώντας να ρίξει κάθε ευθύνη στην κυβέρνηση, ομολογεί ότι ήταν λανθασμένη η προσέγγισή του και κανείς δεν πρέπει να συμπεριφερθεί ξανά με τον ίδιο τρόπο. Γιατί ο λαός πλέον περιφρονεί τους δημοσιογράφους...

Στην Ελλάδα μέχρι σήμερα ούτε ένας δημοσιογράφος δεν τόλμησε να παραδεχθεί δημοσίως ότι διέπραξε σφάλματα κατά την περίοδο της πανδημίας και ότι λοιδώρησε αδίκως τους ανθρώπους που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν. Ούτε καν το θάρρος της γνώμης μετά την καταιγίδα!... Ίσως, όταν βγουν στην σύνταξη και δεν θα δελεάζονται πια από τα υλικά αγαθά και τις εφήμερες εξουσίες, ίσως...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου