Union Cycliste Internationale: Απαγορεύει την συμμετοχή σε τρανς ποδηλάτες σε διεθνείς αγώνες


 15/7/2023

Η Union Cycliste Internationale (Διεθνής Ένωση Ποδηλασίας) απαγορεύει την συμμετοχή τρανς ποδηλατών σε αγώνες γυναικών

 Η Union Cycliste Internationale (UCI) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα απαγορεύσει τη συμμετοχή τρανς αθλητών σε διεθνείς αγώνες. Αυτή η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης της Επιτροπής Διαχείρισης της UCI, η οποία αποφάσισε να προσαρμόσει τους ισχύοντες κανονισμούς για το δικαίωμα των τρανς αθλητών να συμμετέχουν σε αγώνες στο Διεθνές Ημερολόγιο της UCI. Οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ στις 17 Ιουλίου 2023.

Η κίνηση έρχεται ως ανακούφιση για ορισμένες γυναίκες που δεν κέρδιζαν πλέον αγώνες ενάντια σε τρανς αθλητές των οποίων οι μύες και οι σωματικές ικανότητες θεωρούνταν αθέμιτο πλεονέκτημα. Για παράδειγμα, ο Austin Killips, ένας τρανς ποδηλάτης, κέρδισε πρόσφατα το κορυφαίο βραβείο γυναικών στο Tour of the Gila.

 Σε ένα δελτίο τύπου, η UCI εξηγεί ότι αυτή η απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της επιστημονικής γνώσης, η οποία δεν μας επιτρέπει να ισχυριστούμε ότι δύο χρόνια ορμονοθεραπείας που επιβεβαιώνει το φύλο αρκούν για την πλήρη εξάλειψη των οφελών της τεστοστερόνης κατά την εφηβεία. άνδρες.  

Επιπλέον, υπάρχει σημαντική διακύμανση μεταξύ των ατόμων ως απόκριση στην ορμονοθεραπεία που επιβεβαιώνει το φύλο, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την εξαγωγή ακριβών συμπερασμάτων σχετικά με τα αποτελέσματα μιας τέτοιας θεραπείας.  

Ο πρόεδρος της UCI, David Lappartient, δήλωσε ότι είναι «καθήκον» του οργανισμού να «εγγυηθεί, πάνω από όλα, ίσες ευκαιρίες για όλους τους ανταγωνιστές». Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν αυτή η επιτακτική ανάγκη που οδήγησε την UCI στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν δυνατόν, ως προληπτικό μέτρο, να επιτραπεί στις τρανς αθλήτριες να τρέξουν στις γυναικείες κατηγορίες.

Μέχρι τότε, το UCI επέτρεπε στις τρανς γυναίκες που είχαν περάσει από την ανδρική εφηβεία να συμμετέχουν σε γυναικείες εκδηλώσεις, εάν τα επίπεδα τεστοστερόνης τους μειώθηκαν στα 2,5 νανομογραμμάρια ανά λίτρο τα δύο προηγούμενα χρόνια. Πηγή: lemediaen442.fr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου