Τρώμε ντομάτες για υγεία, για να μην γερνούμε, για να μην χάνουμε μυς και για πολλούς άλλους σημαντικούς λόγους! Ποιοι είναι αυτοί...


 1/8/2023

Όποιος τρώει συχνά ντομάτες, γερνά πιο αργά;

Οι ντομάτες είναι ένας πραγματικός ενισχυτής βιταμίνης C. Αν τις τρώτε τακτικά, το δέρμα σας θα βελτιωθεί, μεταξύ άλλων. Επιπλέον, υπάρχει λυκοπένιο στην ντομάτα – αυτό είναι που της δίνει κυρίως το έντονο κόκκινο χρώμα της. Το λυκοπένιο αυξάνει επίσης τη φυσική προστασία του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία.  

Φυσικά, δεν πρέπει να βγαίνετε στον ήλιο χωρίς αντηλιακό, αλλά η ντομάτα τουλάχιστον επιβραδύνει τη γήρανση και τις ρυτίδες του δέρματος.

Κατακράτηση νερού;

Όχι με την ντομάτα! Οι ντομάτες είναι μια καλή τροφή για απώλεια βάρους. Έχουν μόλις 21 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Οι ντομάτες περιέχουν επίσης πολύ κάλιο. Αυτό τις κάνει ιδιαίτερα αποτοξινωτικές. Και βοηθούν στη μείωση της κατακράτησης νερού στο σώμα.  

Αυτό είναι ένα πραγματικό όφελος για τα νεφρά, καθώς μπορούν να επεξεργαστούν την περίσσεια ουρικού οξέος πιο εύκολα. Ο μεγάλος αριθμός μετάλλων και βιταμινών ενισχύει τον μεταβολισμό και το ανοσοποιητικό σύστημα.

 Οι ντομάτες ενισχύουν τους μυς  

Μια ιαπωνική μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ντομάτας μπορεί να επιβραδύνει την απώλεια μυών που σχετίζεται με την ηλικία. Οι ερευνητές εξέτασαν τη δύναμη της λαβής των χεριών 259 ενηλίκων Ιαπώνων ανδρών και γυναικών σε μια περίοδο τριών ετών.  

Το αποτέλεσμα: το άμυλο στο χέρι παρέμεινε σταθερό στους συμμετέχοντες που κατανάλωναν τακτικά ντομάτες.  

Χαμηλότερος κίνδυνος καρκίνου από τις ντομάτες;  

Ορισμένες μετα-μελέτες δείχνουν ότι το λυκοπένιο στις ντομάτες μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη και του μαστού.  

Σε μια μετα-μελέτη, οι ερευνητές συνέκριναν 17 διαφορετικές ερευνητικές προσεγγίσεις που εξέτασαν την επίδραση της λυκοΐνης στον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι ένα αυξημένο επίπεδο λυκοπενίου στο αίμα μπορεί πραγματικά να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.  

Μια άλλη μελέτη εξέτασε γυναίκες με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου. Έφαγαν πολλές ντομάτες - και αυτό οδήγησε στο να σχηματιστεί η ουσία αδιπονεκτίνη στο σώμα τους. Το πώς ακριβώς σχετίζεται η επίδραση μεταξύ της ντομάτας και του καρκίνου του μαστού, ωστόσο, δεν έχει ακόμη ερευνηθεί ή αποδειχθεί σε περαιτέρω μελέτες. Πηγή: focus.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου