Πέντε λόγοι για τους οποίους οι ώριμες μπανάνες είναι πραγματικά υγιεινές

  

2/8/2023

Η σύνθεση των θρεπτικών συστατικών που περιέχονται είναι παρόμοια διαφορετική!  Η ώριμη καφετιά μπανάνα, όμως, είναι σαφώς μπροστά, αναφορικά με την συμβολή της στην διατήρηση της υγείας του οργανισμού μας:

-Μόλις η φλούδα της αρχίσει να μαυρίζει, τα δύσκολα αφομοιώσιμα άμυλα της μπανάνας έχουν μετατραπεί σε σάκχαρα που χωνεύονται εύκολα, τα οποία μας παρέχουν γρήγορη ενέργεια.  

-Οι άγουρες μπανάνες, από την άλλη, περιέχουν μια ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα δύσπεπτου αμύλου, που μπορεί να προκαλέσει κοιλιακό άλγος και φούσκωμα μετά το φαγητό. Από την άλλη πλευρά, οι εύκολα διαλυτές φυτικές ίνες στις ώριμες μπανάνες έχουν θετική επίδραση στην πέψη. 

- Σύμφωνα με μια ιαπωνική μελέτη, τα συστατικά στις ώριμες μπανάνες υποστηρίζουν τον σχηματισμό παραγόντων νέκρωσης όγκου (TNF) από τον ίδιο τον οργανισμό, οι οποίοι λέγεται ότι έχουν αντικαρκινική δράση.  

-Το ανοσοποιητικό σύστημα επωφελείται επίσης από την κατανάλωση του γλυκού φρούτου επειδή διεγείρει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων. Η θετική επίδραση των ώριμων μπανανών λέγεται ότι είναι οκτώ φορές ισχυρότερη από ό,τι στο άγουρο στάδιο.  

-Οι μπανάνες παρέχουν στον οργανισμό πολλές ζωτικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων των βασικών μετάλλων, ιδιαίτερα του καλίου και του μαγνησίου. Οι ώριμες μπανάνες αποδίδουν επίσης καλύτερα όσον αφορά τις θετικές επιδράσεις στην οξεοβασική ισορροπία του σώματος. Πληροφορίες από: fitforfun.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου