Κατερίνα Θεοφάνους: Σε διαθεσιμότητα η Ελληνοκύπρια βουλευτής που καταδίκασε απερίφραστα την τουρκική εισβολή

 

 22/8/2023

Πρόσφατα, εξοργισμένα μέλη μιας υποπαράταξης του Εργατικού Κόμματος, ψήφισαν να θέσουν σε διαθεσιμότητα την ελληνοκυπριακής καταγωγής βουλευτή του Εργατικού Κράτους στην έδρα Northcote, κα Κατερίνα Θεοφάνους,

με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις της στο Κοινοβούλιο για τα 49 χρόνια της παράνομης τουρκικής κατοχής και την αναφορά της σε πρόσφατο Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Ελληνικής Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, στο οποίο τονιζόταν:

«Καταδικάσαμε την παράνομη κατοχή της Βόρειας Κύπρου από την Τουρκία, η οποία αντίκειται στο διεθνές δίκαιο και τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ και απαιτήσαμε όπως εφαρμοστεί το δικαίωμα επιστροφής των Κυπρίων προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες. Το Ψήφισμα απευθύνει έκκληση σε όλα τα Κοινοβούλια, συμπεριλαμβανομένου αυτού, να υποστηρίξουν πλήρως τις προσπάθειες υπό την ηγεσία του ΟΗΕ για μια ειρηνική, δίκαιη και βιώσιμη διευθέτηση του Κυπριακού».

Θεωρείται ότι η πρόταση για την «επ’ αόριστον διαθεσιμότητα» της κας Θεοφάνους, υποστηρίχθηκε έντονα από κοινοβουλευτικούς συναδέλφους και μέλη της υποπαράταξής της, που είναι τουρκικής καταγωγής. Οι Melbourne Turkish News υποστηρίζουν σε ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η ενέργεια αυτή προήλθε ως αποτέλεσμα της «πίεσης της τουρκικής παροικίας». Εάν αυτό αληθεύει, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Σε αντίθεση με τους Έλληνες και την υπόλοιπη υφήλιο, που θεωρούν τα γεγονότα του 1974 ως εισβολή και την επακόλουθη κατοχή του νησιού και την επιβολή ενός καθεστώτος απαρτχάιντ ως παράνομη, γενικά οι Τούρκοι βλέπουν το ίδιο γεγονός ως «ειρηνευτική επιχείρηση». Πηγή: neoskosmos.com (Απόσπασμα άρθρου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου