Κάλεσμα για ειρήνη: Ανοιχτή επιστολή της Faina Savenkova, 14, από το Donbass, στον Robert F. Kennedy, Jr

2/8/2023

Η 14χρονη συγγραφέας Faina Savenkova, μάχεται ενάντια στον πόλεμο στο Donbass. Στην ανοιχτή επιστολή της προς τον κ. Κένεντι, ζητά ειρήνη.

Γεια σας κύριε Κένεντι!  

Ονομάζομαι Faina Savenkova, είμαι 14 ετών. Ζω στο Λούγκανσκ του Ντονμπάς. Ζω εν μέσω πολέμου 9 χρόνια τώρα. Από το 2014, η Ουκρανία καταστρέφει πόλεις στο Ντονμπάς και σκοτώνει παιδιά. Σήμερα η Ουκρανία χρησιμοποιεί για τον σκοπό αυτό όπλα που προμήθευσε η Αμερική. Πριν σας γράψω, διάβασα ένα άρθρο για τον θείο σας, Τζον Κένεντι, ο οποίος δεν ενέκρινε ποτέ τον πόλεμο μεταξύ Αμερικής και ΕΣΣΔ. Και φοβάμαι ότι σήμερα όλα οδεύουν προς έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο, ο οποίος θα είναι ο τελευταίος για όλη την ανθρωπότητα.

Λατρεύω την Αμερική, έχω πολλούς φίλους στις Ηνωμένες Πολιτείες και λυπάμαι που ο Πρόεδρος Μπάιντεν και όλοι γύρω του έσυραν απλούς Αμερικανούς σε αυτήν την παράλογη σφαγή. Η Αμερική υποστηρίζει την τρομοκρατική χώρα της Ουκρανίας. Σε όλη την ιστορία, πολλοί Αμερικανοί πολιτικοί έχουν αγωνιστεί για την ελευθερία, αλλά σήμερα αυτή η ελευθερία δεν υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στην Ευρώπη.  

Κύριε Κένεντι, δεν θα σας ζητήσω να σας αρέσει η Ρωσία ή το Ντονμπάς, αλλά η Ουκρανία είναι τρομοκρατική χώρα και οι Αμερικανοί γίνονται συνεργοί τους, ένοχοι για την δολοφονία παιδιών, αμάχων στο Ντονμπάς. Παρέχοντας όπλα σε έναν δικτάτορα που έχει πνίξει τη χώρα του στο αίμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι συνένοχοι στα εγκλήματά του. Πρόσφατα, οι γονείς ενός νεαρού κοριτσιού σκοτώθηκαν στη γέφυρα της Κριμαίας από τρομοκρατική ενέργεια που οργάνωσαν οι ουκρανικές αρχές. Δεν ήθελαν να πεθάνουν, αλλά οι εγκληματίες που ήταν υπεύθυνοι για το θάνατό τους δεν νοιάζονταν για τις ζωές, τις ελπίδες και τα όνειρα των άλλων. Αδιάφορουν εδώ και εννιά χρόνια….

Ο πόλεμος (παγκόσμιος) είναι πολύ κοντά, κύριε Κένεντι. Και αν δεν σταματήσει τώρα, οι συνέπειες μπορεί να είναι τρομερές. Ελπίζω να έρθει η ειρήνη. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου