ΥΠΕΞ Γεραπετρίτης στην Άγκυρα: Ανιστόρητος, προσβάλλει τους Έλληνες που έθαψαν, βίασαν και εκδίωξαν ο Κεμάλ και οι τσέτες του


5/9/2023

Τόσος πόνος, τόσο ελληνικό αίμα που έβαψε τα πατρογονικά εδάφη της Μικράς Ασίας, τέτοιος ξεριζωμός! Και όμως, ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας Γεραπετρίτης κάνει μία δήλωση ισοπεδωτική, ανιστόρητη και προσβλητική για όλους τους Έλληνες! 

Την δήλωση του Γεραπετρίτη, με αφορμή την επίσκεψή του στην Άγκυρα και τον διάλογό του με τον Τούρκο ομόλογο του (η οποία δήλωση είναι δημοσιευμένη στην τουρκική Milliyet), την διαβάζουμε στην φιλοκυβερνητική σελίδα iefimerida.gr:

"Εάν η Ελλάδα και η Τουρκία μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο της συμφιλίωσης το 1923 μετά από έναν βίαιο πόλεμο στον οποίο και οι δύο πλευρές υπέστησαν μεγάλες απώλειες, θα πρέπει να βαδίσουμε τον δρόμο της ειρηνικής συνεργασίας με ειλικρίνεια και εντιμότητα κάτω από ασύγκριτα καλύτερες συνθήκες και να επιδιώξουμε την κατανόηση σεβόμενοι τις αρχές και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Μια ατελείωτη συζήτηση δεν μπορεί να είναι επιλογή".

Η λέξη αίσχος δεν μπορεί να αποδώσει την ντροπή που νοιώθουμε οι Έλληνες. Τι μἀς λέει, μέσα στην Τουρκία, ο ανεκδιήγητος Γεραπετρίτης; Μπορεί ο Κεμάλ και οι τσέτες του να έσφαξαν, να βίασαν, να έκαψαν, να ρήμαξαν και, τελικά, να εκδίωξαν τους προγόνους μας από την δική μας πανάρχαια ελληνική γη, αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα. Και οι καημένοι οι Τούρκοι υπέστησαν απώλειες. 

Έτσι, ο Γεραπετρίτης και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, αφήνουν πίσω τους την Μικρασιατική Καταστροφή και την Γενοκτονία των Ελλήνων, και προχωρούν μπροστά, γιατί δεν θέλουν πια να κάνουν ατελείωτες συζητήσεις με τους Τούρκους. Θέλουν ειρήνη, πάση θυσία, έστω και αν ο Ερντογάν συχνά πυκνά απειλεί ότι θα ρίξει, ξανά, τους Έλληνες στην θάλασσα.

Οδεύουμε στον αφανισμό μας περήφανοι, προσκολλημένοι σε εφήμερες εξουσίες και κομματικά συμφέροντα, πιο ψόφοι και ανιστόρητοι από ποτέ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου