Ο Dr. Masaru Emoto: Το νερό αισθάνεται και αντιδρά σαν μια ζωντανή οντότητα!


 24/9/2023

Είναι το νερό ζωντανό, έχει μνήμη, συναισθήματα και σκέψεις; Ο Dr. Masaru Emoto λέει ναι! Πηγή των σκέψεων του είναι η αρχαία Ελλάδα! 

Ο Dr. Masaru Emoto γεννήθηκε στην Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας τον Ιούλιο του 1943 κι απεβίωσε στις 17 Οκτωβρίου 2014. Ήταν απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Γιοκοχάμα, σπούδασε Εναλλακτική Ιατρική στο Διεθνές Ανοιχτό Πανεπιστήμιο από όπου και πήρε το δίπλωμα εξασκήσεως επαγγέλματος το 1992. Ασχολήθηκε έντονα με το νερό και τα μυστικά του, μετά από την γνωριμία του με τον Dr. Lee H. Lorenzen, δημιουργό του «μικρό-συσσωματωμένου νερού»

Το νερό έλκυε το ενδιαφέρον του ανθρώπου από την αρχαιότητα, αφού είναι η πηγή της ζωής, αλλά και μέσο εξαγνισμού και θεραπείας της ψυχής και του σώματος. Μάλιστα, χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται κατά κόρον στις διάφορες ανά τον κόσμο θρησκευτικές τελετές. Όποιες και αν είναι οι πολιτιστικές τους δοµές, το νερό αποτελεί αστείρευτη πηγή δύναμης και ζωής, αφού καθαρίζει, θεραπεύει, ανανεώνει και διασφαλίζει την αθανασία.

Η αθανασία και η αιώνια ζωή είναι το μεγάλο όνειρο του ανθρώπου από τους αρχαίους χρόνους, η λαχτάρα του αυτή τον έκανε να ψάχνει μέχρι σήμερα να ερευνά για το ελιξίριο της αθανασίας. Για τους αρχαίους Έλληνες το πιο ονομαστό ελιξίριο ήταν τα νερά της Στυγός. Το νερό που δίνανε όρκο οι θεοί.

Η Στύγα ήταν µια φοβερή θεότητα, η μεγαλύτερη κόρη του Ουρανού και της Τηθύος, που έμενε στα τάρταρα, στην παγωνιά, απομονωμένη από τους άλλους θεούς που δεν τη συμπαθούσαν. Από τα Τάρταρα (παράγωγο της λέξης τουρτουρίζω) που πίστευαν ότι εκεί ήταν και οι πύλες του Άδη, πηγάζει ο ποταμός Κράθης, στο όρος Χελμός της Αχαΐας. Τα ύδατα της Στυγός συνδέθηκαν με θεολογικές και φιλοσοφικές ιδέες, όπως αυτές από τα Ελευσίνια Μυστήρια και τις Ορφικά Μυστήρια για την μετενσάρκωση. Η Ψυχή ψάχνοντας να βρει το ταίρι της, τον Έρωτα, υποχρεώθηκε από την Αφροδίτη να κουβαλήσει νερό από τη Στύγα. Στα νερά αυτά «βάφτισε» τον Αχιλλέα η μητέρα του η Θέτις και έγινε άτρωτος και αθάνατος, εκτός από την φτέρνα του που δεν βράχηκε, η «Αχίλλειος πτέρνα» και τον βρήκε εκεί το θανατηφόρο βέλος του Πάρη στην Τροία.

Το νερό θεωρείται ως η κατ’ εξοχήν ουσία η οποία έχει την ιδιότητα να μαγνητίζεται, δηλαδή να αποτυπώνει, να εγγράφει επάνω της και να μεταφέρει τις αόρατες ψυχικές ενέργειες καθώς και τα συναισθήματα των ανθρώπων. Το νερό στην Αρχαία Ελλάδα ήταν καθαρτικό και λυτρωτικό, όταν οι άνθρωποι ήθελαν να απολυμανθούν, μετά από κάποιο λοιμό ή απλώς να πλυθούν, κατέφευγαν στο κοντινότερο ποτάμι ή στη θάλασσα. Όταν πάλι ήθελαν να απαλλαγούν από μια τιμωρία ή κατάρα, έκαναν μπάνιο σε νερό από καθαρή πηγή. Είναι πολύ ενδιαφέρον όσο και μεγάλο το θέμα του νερού αφού είναι ένα από τα 4 στοιχεία της φύσης και όμως έχει δοθεί τόσο μικρή σημασία σε αυτό, από τον άνθρωπο.

Η καθαρά ενεργειακή διάσταση του νερού, με φωτεινή εξαίρεση τα πειράματα του Dr. Viktor Schauberger και του γνωστού Dr. Wilhelm Reich, περιφρονήθηκε επίσημα κατά τον 19ο και 20ο αιώνα μετά την υλιστική/νευτώνεια κατεύθυνση που επιβλήθηκε στην δυτική επιστημονική κοινότητα.

 

Ο Dr. Masaru Emoto με τη βοήθεια της σύγχρονης επιστήμης και επιστρατεύοντας ένα προηγμένο τεχνολογικά όργανο, τον «Αναλυτή Μαγνητικού Συντονισμού» ερεύνησε την κρυσταλλική μορφή του νερού και αποτύπωσε φωτογραφικά τις αλλαγές που επιφέρουν σ’ αυτήν οι ποικίλες περιβαλλοντολογικές και ανθρώπινες επιδράσεις.

*Ποιες είναι οι μουσικές προτιμήσεις του νερού;
*Πώς αντιδρά όταν του μιλήσουμε με αγάπη;
*Πώς ανταποκρίνεται στις σκέψεις και τις προθέσεις μας;
*Πόσο υποφέρει το νερό από την ρύπανση του περιβάλλοντος;
*Ποια διαφορετικά πρόσωπα εμφανίζει στην πόλη ή την ύπαιθρο;

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα στα οποία απαντά αυτός ο εκπληκτικός κι ανατρεπτικός επιστήμονας που άνοιξε νέους δρόμους για την ανθρώπινη συνειδητότητα και μας καλεί να επαναπροσδιορίσουμε σαν ανθρωπότητα την στάση μας απέναντι στο περιβάλλον πριν να είναι πολύ αργά. Απέδειξε επιστημονικά ότι η ενέργεια του περιβάλλοντος, η μουσική αλλά και τα λόγια, οι σκέψεις και τα συναισθήματα [κι όχι μόνο των ανθρώπων] επηρεάζουν άμεσα την δομή των κρυστάλλων του νερού, το οποίο κυριολεκτικά αισθάνεται και αντιδρά σαν μια ζωντανή οντότητα! Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου