Αυτή η θανατηφόρα παρενέργεια αναφέρεται τώρα απλώς στο ένθετο συσκευασίας: "Πώς το κάνει αυτό η Pfizer;"

 

21/9/2023

 Ο γενικός ιατρός Frank Peeters επισημαίνει τις πληροφορίες προϊόντος σχετικά με το εμβόλιο Pfizer κατά του κορωνοϊού στον ιστότοπο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA).  

Κάτω από τον τίτλο «Ειδικές προειδοποιήσεις και προφυλάξεις κατά τη χρήση» υπάρχει ένα ανησυχητικό απόσπασμα:

"Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό με το Comirnaty. Αυτές οι ασθένειες μπορεί να εμφανιστούν μέσα σε λίγες ημέρες από τον εμβολιασμό και πιο συχνά εμφανίστηκαν εντός 14 ημερών. Εμφανίστηκαν συχνότερα μετά τον δεύτερο εμβολιασμό και πιο συχνά σε αγόρια και νεαρούς άνδρες. Τα διαθέσιμα δεδομένα υποδηλώνουν ότι οι περισσότερες περιπτώσεις ανακάμπτουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε θεραπεία εντατικής θεραπείας και παρατηρήθηκαν και θάνατοι".

 Και επιπλέον:  

"Το ιατρικό προσωπικό θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση για σημεία και συμπτώματα μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας. Τα εμβολιασμένα άτομα (συμπεριλαμβανομένων των γονέων ή των φροντιστών) θα πρέπει να συμβουλεύονται να αναζητήσουν άμεση ιατρική βοήθεια εάν εμφανίσουν συμπτώματα που υποδηλώνουν μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό, όπως: Β. Πόνος στο στήθος (οξύς και επίμονος), δύσπνοια ή αίσθημα παλμών της καρδιάς.

"Μια θανατηφόρα παρενέργεια είναι λόγος απόσυρσης ενός φαρμάκου από την αγορά, αλλά τώρα βρίσκεται στο ένθετο συσκευασίας. Πώς το διαχειρίζεται αυτό η Pfizer με το εμβόλιο της κατά του κορωνοϊού;" αναρωτιέται ο Peeters. Πηγή:uncutnews ch

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου