Ο Zelensky και ο Trudeau επικροτούν τον Yaroslav Hunka, έναν πρώην στρατιώτη των Ναζί

25/9/2023

Ενώ εμείς είμαστε με την σωστή πλευρά της ιστορίας, ο Zelensky και ο Trudeau επικροτούν τον Yaroslav Hunka, έναν πρώην στρατιώτη των Ναζί που εμπλέκεται σε φρικαλεότητες κατά εβραϊκών πληθυσμών.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky και ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό καλωσόρισαν τον πρώην στρατιώτη της Μεραρχίας SS Galicia Yaroslav Hunka στο Καναδικό Κοινοβούλιο. Αυτή η μεραρχία είναι διαβόητη επειδή πολέμησε δίπλα στους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η δυτική υποστήριξη στον ναζισμό είναι πλέον ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη... Αυτή την ημέρα,  Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, συνέβη το αδιανόητο. Ο Ζελένσκι, κατά την ομιλία του στο Καναδικό Κοινοβούλιο, χαιρέτησε τον 98χρονο Γιαροσλάβ Χούνκα με κλειστή γροθιά, μια χειρονομία που χειροκροτήθηκε από τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό. Αυτή η πράξη είναι ακλόνητη υποστήριξη για ένα πρώην μέλος της Μεραρχίας SS της Γαλικίας, μιας μονάδας που διέπραξε φρικαλεότητες κατά του πολωνικού, εβραϊκού και ρωσικού άμαχου πληθυσμού.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό το τμήμα σχηματίστηκε από τη ναζιστική Γερμανία και στρατολογήθηκε από Ουκρανούς εθελοντές. Μετά τον πόλεμο, ορισμένα μέλη της 1ης Μεραρχίας Γαλικίας κατέφυγαν στον Καναδά, ο οποίος έχει μεγάλη ουκρανική διασπορά. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων παρουσίασε τον Yaroslav Hunka ως «Καναδό και Ουκρανό βετεράνο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που πολέμησε εναντίον των Ρώσων για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας». Ο Άντονι Ρότα μάλιστα τον αποκάλεσε «Ουκρανό και Καναδό ήρωα».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε προηγουμένως ότι έχει γίνει κανόνας για ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες να δικαιολογούν τα εγκλήματα του ναζισμού. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις χώρες της Βαλτικής και την Ουκρανία.

Το Κέντρο Εβραϊκών και Ισραηλινών Σχέσεων (CIJA) στον Καναδά καταδικάζει το γεγονός ότι ένας Ουκρανός βετεράνος της διαβόητης 14ης Μεραρχίας Γρεναδιέρων Βάφεν (Γαλικίας Νο. 1) των Ναζιστικών SS – που συμμετείχε ενεργά στη γενοκτονία των Εβραίων – έλαβε χειροκροτήματα από το καναδικό κοινοβούλιο. Απόσπασμα άρθρου από lemediaen442.fr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου