Η Λάρα είναι μόλις 19 χρονών: Καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι από τον εμβολιασμό της κατά του κορωνοϊού και παρατημένη στην μοίρα της


13/10/2023

Η δεκαεννιάχρονη Λάρα, μετά από τον εμβολιασμό της κατά του κορωνοϊού πριν από δύο χρόνια, βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι της και η ζωή της κάθε μέρα καταρρέει και περισσότερο.  

Ενώ άλλοι νέοι στην ηλικία της σκέφτονται το μέλλον τους, η δεκαεννιάχρονη έχει εγκαταλείψει το όνειρό της να αποφοιτήσει και είναι απασχολημένη να ξεπεράσει τα εμπόδια της καθημερινότητας. Παλεύει για την υγεία της καθημερινά.

Εμβολιάστηκε στα 17 της. Για λόγους αλληλεγγύης, για να μην μολύνουμε κανέναν – λέει. Αποτέλεσμα της εμβολιαστικής προπαγάνδας των πολιτικών, που έπιασε πολύ κόσμο και τους παρέσυρε. Τρεις μέρες μετά τον εμβολιασμό της, η Λάρα έπεσε και δεν μπορούσε να περπατήσει για τέσσερις μήνες. Την άφησαν να φύγει από το νοσοκομείο χωρίς να της δώσουν αναπηρικό καροτσάκι και χωρίς διάγνωση.

Από τότε ζει με πόνους στα πόδια και έχει διαλείπουσες περιόδους που δεν μπορεί να περπατήσει. Εξαρτάται από πατερίτσες και αναπηρικό καροτσάκι. Παλεύει επίσης με τα χέρια που τρέμουν, τη συνεχή κούραση, την «ομίχλη του εγκεφάλου», δεν καταλαβαίνει πλέον προτάσεις ή χάνει τον προσανατολισμό της. Η συνέντευξη δείχνει πόσο αγχωτική είναι για εκείνη ακόμη και αυτή η σύντομη συζήτηση. Η Λάρα έχει μάθει πλέον να αντιμετωπίζει καλά τη νέα κατάσταση.

 Η επιθυμία για βοήθεια και αναγνώριση  

Ενώ παραδέχεται ότι μερικές φορές προτιμά να αρνείται την ασθένειά της - το σύνδρομο μετά τον εμβολιασμό - προτιμά να επικεντρώνεται στα θετικά πράγματα που έχουν έρθει στη ζωή της τα τελευταία δύο χρόνια. Προσπαθεί να ζήσει στο τώρα, έχει γνωρίσει πολλούς νέους ανθρώπους που τη στηρίζουν πάντα, προσπαθεί να ταξιδεύει πολύ και να βλέπει τον κόσμο όταν είναι καλά.

Υπάρχουν πολλές μέρες στη ζωή της Λάρα που δεν νιώθει και τόσο καλά. Όπως αμέτρητοι άλλοι άνθρωποι που επηρεάζονται, δεν λαμβάνει καμία βοήθεια ή υποστήριξη από την πολιτική και το κράτος. Το μόνο που θέλει είναι βοήθεια, αναγνώριση του συνδρόμου μετά τον εμβολιασμό και έρευνα που θα φέρει πίσω τη ζωή και τα νιάτα της. Μπορεί να μην είχε ως σήμερα την ευκαιρία να γνωρίσει προσωπικά άτομα της ηλικίας της που υποφέρουν μετά το εμβόλιο, ωστόσο υπάρχουν πολλοί που υποφέρουν και είναι και νεότεροι από τη Λάρα. 

 Το ερώτημα που παραμένει:

Πότε θα σταματήσουν οι πολιτικοί την εμβολιαστική προπαγάνδα τους και θα δουν τους πληγέντες και την τεράστια ζημιά που έχει ήδη προκληθεί; Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου