"Μακεδονική Ένωση Ίλιντεν" και συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων, στο οποίο συμμετέχουν και Πομάκοι της Ελλάδας (!)

 

20/10/2023

Από το κακό στο χειρότερο, με την ελληνική Βουλή να μην αντιδρά ΠΟΤΕ σε όσα συμβαίνουν και προσβάλλουν την Μακεδονία μας. Το καυτό ερώτημα: Είναι όντως Πομάκοι από την Ελλάδα που αποδέχονται "μακεδονική" εθνότητα;

Η Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων – FUEN, διοργάνωσε το 26ο  σεμινάριο της Ομάδας των Σλαβικών Μειονοτήτων στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Στην εκδήλωση, σύμφωνα με δημοσίευμα των Σκοπίων, συμμετέχει η σλαβική μειονοτική ομάδα της Αλβανίας «Μακεδονική Ένωση ‘Ίλιντεν – Τίρανα», με τον πρόεδρο της ένωσης (του συλλόγου) αυτής, Νίκολα Γκιουρντάι.

Το σεμινάριο θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Οκτωβρίου και όπως σημειώνεται η Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων είναι μια διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1949 σε συνδυασμό με τη σύσταση του Συμβουλίου της Ευρώπης και σε αυτήν εντάσσεται και η Σλαβική Ομάδα που περιλαμβάνει ως μειονότητα τους "Σλαβομακεδόνες" σε χώρες των Βαλκανίων.

«Οικοδεσπότης είναι το Εθνικό Συμβούλιο των Σέρβων στην Κροατία (SNV). Υπάρχουν πάνω από 30 συμμετέχοντες – από τους Κροάτες της Μολίζας από την Ιταλία έως τους Σορβικούς από τη Γερμανία έως τους Πομάκους από την Ελλάδα – και καλύπτουν ένα ευχάριστα ευρύ φάσμα χωρών και μειονοτήτων: εκπροσωπούνται 13 διαφορετικές μειονότητες από 11 χώρες, συμπεριλαμβανομένης του συλλόγου μας», είπε ο Γκιουρντάι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Ομάδα Εργασίας για τις Σλαβικές Μειονότητες περιλαμβάνονται 32 οργανώσεις, οι οποίες έχουν ήδη εδραιωθεί στο δίκτυο FUEN και της οποίας τα ετήσια σεμινάρια για τις σλαβικές μειονότητες στην Ευρώπη, που διοργανώνονται σε διαφορετικές τοποθεσίες, έχουν μακρά παράδοση.

Η λεγόμενη «Μακεδονική Ένωση ‘Ίλιντεν – Τίρανα» είναι μέλος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN) από τις 16 Μαΐου 2015 και αποτελεί μέρος της ομάδας εργασίας των σλαβικών μειονοτήτων, σημειώνεται χαρακτηριστικά. Πηγή:echedoros.blog

Πόσο δύσκολο είναι να αντιληφθούμε ότι οι γείτονες βήμα-βήμα χτίζουν την πυριτιδαποθήκη που θα εκραγεί κατά της πατρίδας μας; Πασιφανές είναι ότι τα όπλα τους τα παίρνουν από τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής μας που κάνουν τα πάντα για την εδραίωση της αποκαλούμενης "μακεδονικής" μειονότητας, η οποία εν ευθέτω χρόνο θα διεκδικήσει την γη μας...  Στον ύπνο του προοδευτισμού θα μας πιάσουν!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου