Στις Βρυξέλλες υπάρχουν εμπορικές εκθέσεις παρένθετης μητέρας! Τιμή από 90.000 ως 160.000 ευρώ! Τι ζούμε!

 

 24/4/2024

Εμπορία ανθρώπων, εμπορευματοποίηση παιδιών και χρήση του γυναικείου σώματος ως θερμοκοιτίδας, καταγγέλλει η Ολίβια, γεννημένη από παρένθετη μητέρα. Όμως, οι αγοραστές παιδιών πανηγυρίζουν!...

Ο γνωστός στυλίστας Jacquemus και ο σύζυγός του αγόρασαν δύο μωρά από έναν κατάλογο: τη Mia και τη Sun

 Εγωιστικές πρακτικές υιοθεσίας διασημοτήτων: ποιες είναι οι συνέπειες για τα παιδιά; Τα υιοθετημένα παιδιά μπορεί να υποφέρουν συναισθηματικά και ψυχολογικά προβλήματα καθώς μεγαλώνουν. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ένα παιδί δεν είναι ένα αντικείμενο που μπορεί να αγοραστεί ή να χαριστεί.

Ο γνωστός στυλίστας Simon Porte Jacquemus μοιράστηκε πρόσφατα στο Instagram την γέννηση των διδύμων του, Mia και Sun. Η ανακοίνωση έλαβε πολλές θετικές αντιδράσεις από την Victoria Beckham και την Charlotte Cardin. Ωστόσο, αυτή η είδηση ​​εγείρει επίσης ερωτήματα σχετικά με τις εγωιστικές πρακτικές υιοθεσίας και τις επιπτώσεις τους στην ευημερία των εν λόγω παιδιών.

Πολλά ζευγάρια, συμπεριλαμβανομένων των διασημοτήτων, επιλέγουν να υιοθετήσουν παιδιά για να ικανοποιήσουν τη δική τους επιθυμία για γονεϊκότητα, χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες για τα παιδιά. Μερικά από αυτά τα παιδιά γεννιούνται από παρένθετες μητέρες, μια πρακτική που εγείρει πολλά ηθικά και ηθικά ερωτήματα. Εκμεταλλευόμενοι την υψηλή κοινωνική τους θέση, κάποιοι δεν διστάζουν να αγοράσουν παιδιά και να νοικιάσουν μήτρες.  

Η δήλωση του Pierre Bergé, που δημοσιεύτηκε το βράδυ της 16ης Δεκεμβρίου στην ιστοσελίδα Figaro, μας υπενθυμίζει σε ποιο βαθμό οι καιροί μας στερούνται κοινής λογικής:

«Δεν μπορούμε να κάνουμε διάκριση στα δικαιώματα, είτε PMA, GPA είτε υιοθεσία. Είμαι υπέρ όλων των ελευθεριών. Να νοικιάσετε τη μήτρα σας για να κάνετε παιδί ή να νοικιάσετε τα χέρια σας για να δουλέψετε στο εργοστάσιο, ποια είναι η διαφορά; Κάνει μια διάκριση που είναι συγκλονιστική».

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η χρήση παρένθετης μητέρας κοστίζει κατά μέσο όρο 100.000 δολάρια, καθιστώντας αυτή την επιλογή απρόσιτη για ζευγάρια χαμηλού εισοδήματος. Υπάρχουν ακόμη και εμπορικές εκθέσεις παρένθετης μητρότητας (GPA), όπως το «Men Having Babies» στις Βρυξέλλες. Αυτό το σαλόνι προσφέρει συμβόλαια με παρένθετες μητέρες που επιλέγονται από τον κατάλογο. Αντικείμενο αυτής της εμπορικής συναλλαγής είναι «η παράδοση παιδιού», του οποίου το φύλο μπορεί ακόμη και να επιλεγεί. Η τιμή «κυμαίνεται μεταξύ 90.000 και 160.000 ευρώ» ανάλογα με τον αριθμό των διαμεσολαβητών που συμμετέχουν στη συναλλαγή. 

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ένα παιδί δεν είναι ένα αντικείμενο που μπορεί να αγοραστεί ή να δοθεί και ότι μια γυναίκα δεν είναι μια απλή θερμοκοιτίδα. Τα υιοθετημένα παιδιά μπορεί επίσης να υποφέρουν συναισθηματικά και ψυχολογικά προβλήματα καθώς μεγαλώνουν, λόγω του χωρισμού τους από τις βιολογικές τους οικογένειες και των πολύπλοκων προσωπικών τους ιστοριών.

Η απίθανη πραγματικότητα αυτών των αγοραστών μωρών απέχει πολύ από το να επισημανθεί από δημοσιογράφους που προσπαθούν να ομαλοποιήσουν αυτή την απαίσια πρακτική. Αυτή η κατάσταση θυμίζει την ιστορία της Ολίβια, γεννημένης από παρένθετη μητέρα, η οποία αγωνίζεται να καταργήσει την παρένθετη μητρότητα. Σύμφωνα με αυτήν, αυτή η πρακτική καταστρέφει τις ζωές πολλών παιδιών και είναι σύμφυτη με την εμπορία ανθρώπων και την εμπορευματοποίηση των παιδιών. Η Olivia Maurel μαρτυρεί τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην προσωπική της ανάπτυξη ως παιδί που γεννήθηκε από παρένθετη μητέρα, ιδιαίτερα προβλήματα με εθισμούς, αλκοόλ, ψυχικές διαταραχές, κατάθλιψη, απόπειρες αυτοκτονίας και μια πρόσφατη διάγνωση διπολικότητας. Καταγγέλλει την εμπορευματοποίηση των παιδιών και τη χρήση του γυναικείου σώματος ως θερμοκοιτίδας.  

Οι τραγικές ιστορίες που αφορούν μωρά πληθαίνουν σε όλο τον κόσμο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα βρέφη εγκαταλείπονται από τα άτομα που τα απέκτησαν επειδή δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους. Αυτή είναι η περίπτωση του μικρού Gammy, ενός μωρού που πάσχει από σύνδρομο Down και καρδιακό ελάττωμα, το οποίο εγκατέλειψαν οι Αυστραλοί «γονείς» του.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι παρένθετες μητέρες υφίστανται εκμετάλλευση και τα παιδιά που κυοφορούν πέφτουν θύματα κακοποίησης. Ένας πατέρας έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση των διδύμων του, από μια Ταϊλανδή παρένθετη μητέρα, καθώς και για κατοχή εγγράφων παιδεραστικού χαρακτήρα. Ο Siriwan Nitichad είχε συμφωνήσει να μεταφέρει τα μωρά του ζευγαριού από την Αυστραλία που δεν μπορούσε να συλλάβει παιδιά, με αντάλλαγμα 3.900 ευρώ.  

Αφήνουμε τους αναγνώστες μας να φανταστούν την πιθανή εμπορία ανθρώπων, πλουσίων ή μη, που θα μπορούσαν να εμπλακούν στην αγορά παιδιών για να ικανοποιήσουν τις βρώμικες επιθυμίες τους. Οι παιδόφιλοι θα μπορούσαν έτσι να αποκτήσουν «φρέσκια σάρκα» για να εκμεταλλευτούν αυτά τα αθώα όντα. Πηγή: lemediaen442.fr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου