Κορυφαία μελέτη Πολωνών επιστημόνων: Οι εκπομπές άνθρακα ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να προκαλέσουν «υπερθέρμανση του πλανήτη»

 

25/4/2024

Μια νέα έρευνα - βόμβα, που μάς παρέχει πειστικά επιστημονικά στοιχεία τα οποία  αποδεικνύουν ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα της γης δεν μπορούν να προκαλέσουν «θέρμανση του πλανήτη».

Ο Δρ Jan Kubicki ηγήθηκε μιας ομάδας παγκοσμίου φήμης Πολωνών επιστημόνων για να μελετήσει τον αντίκτυπο των αυξήσεων των εκπομπών CO2 στις παγκόσμιες θερμοκρασίες της Γης. 

Ωστόσο, όχι μόνο διαπίστωσαν ότι τα υψηλότερα επίπεδα CO2 δεν είχαν καμία διαφορά, αλλά απέδειξαν επίσης ότι απλά δεν είναι δυνατόν οι αυξήσεις του διοξειδίου του άνθρακα να προκαλέσουν αύξηση της θερμοκρασίας.

Ο Kubicki και η ομάδα του δημοσίευσαν πρόσφατα τρεις εργασίες που όλες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η ατμόσφαιρα της Γης είναι ήδη «κορεσμένη» με διοξείδιο του άνθρακα.

Αυτός ο κορεσμός σημαίνει ότι, ακόμη και σε πολύ αυξημένα επίπεδα CO2, το «αέριο του θερμοκηπίου» δεν θα προκαλέσει αύξηση της θερμοκρασίας.

Ο Kubicki και οι συνεργάτες του συνοψίζουν τα στοιχεία τους σημειώνοντας ότι ως αποτέλεσμα του κορεσμού, «το εκπεμπόμενο CO2 δεν προκαλεί άμεσα αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας».

Τα τρέχοντα επίπεδα CO2 στην ατμόσφαιρα είναι περίπου 418 μέρη ανά εκατομμύριο (ppm), αλλά οι επιστήμονες δηλώνουν ότι μετά από 400 ppm, «η συγκέντρωση CO2 δεν μπορεί πλέον να προκαλέσει καμία αύξηση της θερμοκρασίας».

Ο κορεσμός του CO2 στην ατμόσφαιρα είναι ένα θέμα που δεν τολμούν να θίξουν στις πραγματικές του διαστάσεις τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, πολιτικοί και μεγάλο μέρος των εκπροσώπων της κλιματικής επιστήμης.

Η ατζέντα συλλογικότητας «Net Zero» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) είναι καταδικασμένη χωρίς τον συνεχή φόβο μιας λεγόμενης «κλιματικής κρίσης».

Ένα από τα βασικά μηνύματα προπαγάνδας πίσω από αυτή την «πράσινη ατζέντα» είναι ότι οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για το συνεχώς θερμαινόμενο κλίμα με την καύση υδρογονανθράκων και την απελευθέρωση CO2 στην ατμόσφαιρα.

Η υπόθεση του κορεσμού είναι πολύπλοκη, αλλά με απλά λόγια, μπορεί να περιγραφεί με το παράδειγμα της μόνωσης σοφίτας σε ένα σπίτι.

Μετά από ένα ορισμένο σημείο, ο διπλασιασμός της υστέρησης θα έχει μικρό αποτέλεσμα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητας που προσπαθεί να διαφύγει από την οροφή έχει ήδη παγιδευτεί.

Το διοξείδιο του άνθρακα παγιδεύει τη θερμότητα μόνο σε στενές ζώνες του υπέρυθρου φάσματος.

Τα επίπεδα του φυσικού αερίου ήταν έως και 20 φορές υψηλότερα στο παρελθόν, χωρίς κανένα σημάδι αφανούς «θέρμανσης του πλανήτη».

Στα σημερινά επίπεδα, οι Πολωνοί επιστήμονες προτείνουν ότι «επί του παρόντος υπάρχουν πολλαπλές υπερβάσεις της μάζας κορεσμού για το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα της Γης». Απόσπασμα άρθρου από slaynews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου