Σκόπια, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα: Δεν σέβομαι την συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνει η νικήτρια των χθεσινών εκλογών - Είμαστε "Μακεδόνες"

                                                                                        Reuters

25/4/2024

 Η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα νίκησε στον χθεσινό πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, με ποσοστό διπλάσιο του βασικού της αντιπάλου και απερχόμενου προέδρου των Σκοπίων, του Στέβο Πεντάροφσκι. Η κυρία δεν δέχεται την συμφωνία των Πρεσπών και τονίζει ότι οι Σκοπιανοί είναι "Μακεδόνες".

Πριν λίγες ημέρες, όπως είχε αναφερθεί και στην κρατική σελίδα ertnews.gr, η Σιλιάνοφσκα είχε δηλώσει:

«Η Συμφωνία των Πρεσπών, συμπεριλαμβανομένων των συνταγματικών τροποποιήσεων, εγκρίθηκε κατά παράβαση του εθνικού δικαίου και συνιστά επίμαχο θέμα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, ιδίως σε σχέση με το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, την αρχή της ισότητας των κρατών, την παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις ενός κυρίαρχου κράτους, ενώ η παρείσφρηση στην ταυτότητα, συνιστά επιπλέον και σοβαρή παραβίαση των συλλογικών και ατομικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών της Μακεδονίας. Τόσο από νομικής όσο και από πολιτικής άποψης εξακολουθώ να θεωρώ ότι το θέμα παραμένει ανοιχτό.

Σεβόμενη την ξεκάθαρα εκπεφρασμένη βούληση των "μακεδόνων" πολιτών τον Σεπτέμβριο του 1991 (στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της χώρας), καθώς και τον Σεπτέμβριο του 2018 (στο δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών), αλλά και ως πολίτης, στις δημόσιες δηλώσεις μου δεν θα χρησιμοποιώ τον επιθετικό προσδιορισμό βόρεια».

Εδώ σε μας, τι γίνεται; Θα αποφασίσουν επιτέλους οι κυβερνητικοί και οι αντιπολιτευόμενοι υπερασπιστές της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών να την σχίσουν; Ή απλά θα παρακολουθούμε τους ψευτομακεδόνες να μας εμπαίζουν και να κυριαρχούν παγκοσμίως ως ο πραγματικός "μακεδονικός" λαός που μιλά "μακεδονικά" και έχει "μακεδονική" μειονότητα μέσα στην ίδια την Μακεδονία μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου