Απώλεια βάρους: 6 απλές συμβουλές για να βελτιώσετε την σιλουέτα σας

Λεμονόνερο, αφέψημα θυμαριού... Οι γιαγιάδες συχνά δίνουν καλές συμβουλές. [©Adobe]

10/7/2024

Εκτός από τις κύριες γνωστές μεθόδους διατροφής, υπάρχουν μερικές απλές και πάνω από όλα φυσικές συμβουλές για να προσπαθήσετε να χάσετε μερικά κιλά. Εδώ είναι έξι.

Πιείτε ένα ποτήρι νερό με λεμόνι

Εκτός από μια υγιεινή διατροφή και τακτική σωματική δραστηριότητα, η κατανάλωση ενός μεγάλου ποτηριού χλιαρού νερού με λεμόνι κάθε πρωί θα ευνοούσε την απώλεια βάρους. Οι θερμογονικές ιδιότητες αυτού του ροφήματος επιταχύνουν πραγματικά την καύση λίπους.

Ετοιμάστε ένα αφέψημα θυμαριού

Το βράδυ, μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε ένα αφέψημα θυμαριού. Εάν αυτό το φυτό είναι γνωστό ότι είναι ένας καλός σύμμαχος αδυνατίσματος, είναι επειδή έχει αποστραγγιστικές και διουρητικές ιδιότητες που βοηθούν στην εξάλειψη των τοξινών και των λιπών που αποθηκεύονται από το σώμα.

Προσθέστε μαϊντανό στις παρασκευές σας

Γνωστός για τις καταπραϋντικές και διουρητικές του ιδιότητες, ο μαϊντανός έχε ένα πλεονέκτημα, δηλαδή μπορεί να σας βοηθήσει, εάν θέλετε να βελτιώσετε την σιλουέτα σας. Πλούσιο σε φυτικές ίνες, αυτό το φυτό προσφέρει ένα αίσθημα κορεσμού, το οποίο θα σας αποτρέψει από το τσιμπολόγημα κατά την διάρκεια της ημέρας.

Κρατήστε το νερό μαγειρέματος από τις αγκινάρες

Μια άλλη συμβουλή: κρατήστε το νερό μαγειρέματος από τις αγκινάρες, ένα από τα πιο διουρητικά λαχανικά, και πιείτε το σαν σούπα. Αυτό το παρασκεύασμα διευκολύνει την εντερική διέλευση και βοηθά στο ξεφούσκωμα αποβάλλοντας τις τοξίνες και το υπερβολικό νερό στο σώμα.

Επιλέξτε μηλόξυδο

Σκεφτείτε το μηλόξυδο. Πλούσιο σε οξικό οξύ, αυτό το ρόφημα είναι γνωστό ότι μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, διευκολύνει την πέψη και προάγει την καύση λίπους.

Όσο για την συνταγή, μπορείτε, για παράδειγμα, να ανακατέψετε ένα φλιτζάνι φρέσκο χυμό γκρέιπφρουτ, με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και δύο κουταλάκια μηλόξυδου, μέχρι να αποκτήσετε μια κρεμώδη υφή.

Φάτε ένα μήλο πριν από το γεύμα

Τέλος, αν θέλετε να προσέξετε την σιλουέτα σας, μην αμελείτε να φάτε ένα μήλο πριν το γεύμα σας (περίπου 15 λεπτά πριν). Αυτό το φρούτο περιέχει μια καλή δόση πηκτινών και διαλυτών φυτικών ινών που θα διογκωθούν στο στομάχι και έτσι θα επιταχύνουν το αίσθημα του κορεσμού. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου