Γνωστή γαλλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ προωθεί την πληρωμή με την παλάμη του χεριού!

Πίσω από την υπόσχεση για ευκολότερη πληρωμή, το νέο σύστημα πληρωμών αναγνώρισης παλάμης αυτής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ εγείρει ανησυχίες σχετικά με την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων και τη διατήρηση του απορρήτου μας.

26/7/2024

Δεν είναι επιστημονική φαντασία, αλλά σημερινή πραγματικότητα η ρομποτοποίηση του ζωντανού ανθρώπου και η μετατροπή του σε άβουλο πιόνι των πολυεθνικών συμφερόντων. Αυτό καταδεικνύεται από την απόφαση της γνωστής γαλλικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ να προωθήσει την πληρωμή με την παλάμη του χεριού!

Η Carrefour ξεκινά την πληρωμή με την παλάμη του χεριού

Η Carrefour πρόκειται να εισαγάγει μια τρομακτική μέθοδο πληρωμής που θα επιτρέπει στους πελάτες της να πληρώνουν για τις αγορές τους απλά χρησιμοποιώντας την παλάμη του χεριού τους. Αυτό το πείραμα θα ξεκινήσει στις 29 Ιουλίου σε ένα κατάστημα Carrefour Market που βρίσκεται στο 6ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Αυτή η νέα τεχνολογία, που αναπτύχθηκε από την Ingenico, χρησιμοποιεί την αναγνώριση παλάμης για την αναγνώριση πελατών. Πρέπει πρώτα να καταγράψουν το μοτίβο των φλεβών του χεριού τους μέσω ενός τερματικού που παρέχεται για αυτόν τον σκοπό και στη συνέχεια να συσχετίσουν αυτά τα δεδομένα με την τραπεζική τους κάρτα. Στη συνέχεια, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να περάσουν το χέρι τους πάνω από ένα τερματικό πληρωμής για να οριστικοποιήσουν τις αγορές τους...

Η Carrefour τονίζει ότι πρόκειται για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Αυτό το σύστημα πληρωμών, που εφαρμόζεται ήδη σε ορισμένα καταστήματα Whole Foods στις Ηνωμένες Πολιτείες, στοχεύει «να διευκολύνει το ταμείο και να βελτιώσει την εμπειρία του πελάτη». Η γαλλική μάρκα τονίζει επίσης την υψηλή ασφάλεια που προσφέρει αυτό το σύστημα όσον αφορά τα προσωπικά και τραπεζικά δεδομένα.

Θεωρούμε μάλλον αυτή την καινοτομία ως ένα ακόμη βήμα προς την εξαφάνιση των μετρητών και την ενίσχυση του ελέγχου στις συναλλαγές μας. Αντιμέτωποι με την άνοδο του ψηφιακού νομίσματος και τους κινδύνους παρακολούθησης και υποδούλωσης που αντιπροσωπεύει, είναι απαραίτητο να αντισταθούμε και να προωθήσουμε τη χρήση μετρητών.

Η πληρωμή σε μετρητά δεν είναι μόνο ένας τρόπος για να ελέγξετε τα έξοδά σας και να επωφεληθείτε από την άμεση αγοραστική ικανότητα, αλλά είναι επίσης μια πράξη αντίστασης ενάντια στον γενικευμένο κοινωνικό έλεγχο και την απώλεια του απορρήτου των πληρωμών. Με την τραπεζική κάρτα και τα νέα συστήματα πληρωμών σε ετοιμότητα, απειλείται η ιδιωτικότητά μας, γιατί οι τράπεζες και το Δημόσιο έχουν πρόσβαση στις αγορές μας λεπτομερώς, ευνοώντας έτσι την δημιουργία μιας ύπουλης κοινωνικής πίστωσης.

Χρησιμοποιώντας μετρητά, προστατεύουμε τα χρήματά μας και εμποδίζουμε τις τράπεζες να τα μπλοκάρουν σε περίπτωση οικονομικής κρίσης. Η ανάληψη των χρημάτων μας από τις τράπεζες σημαίνει επίσης αποδυνάμωση του τραπεζικού συστήματος και ανάκτηση του ελέγχου των χρημάτων μας. -Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου