Ολυμπιακοί Αγώνες, Παρίσι: Τι έκαναν δύο άντρες και μία γυναίκα μέσα σε μια βιβλιοθήκη;


26/7/2024

Μετά από μια κοπιαστική ημέρα μεροκάματου, επιστρέφεις στο σπιτικό σου για ξεκούραση, ανοίγεις την τηλεόραση και πέφτεις πάνω στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Πιο συγκεκριμένα, πέφτεις πάνω στην σκηνή που διαδραματίζεται μέσα σε μια βιβλιοθήκη.

Και σκέφτεσαι, τι ωραία που οι Γάλλοι θέλουν να προάγουν την δύναμη του βιβλίου στην εποχή μας!

Αμ δε! Εκεί μέσα βρίσκονται τρεις άνθρωποι. Δύο άντρες μακιγιαρισμένοι έντονα και με πολύχρωμες φορεσιές, και μία γυναίκα επίσης έντονα βαμμένη και ανάλογα ντυμένη. 

Βλέπεις τους τρεις τους να φλερτάρουν αναμεταξύ τους. Να πηγαίνουν προς τα ράφια των βιβλίων. Να σου δείχνουν κάποια από αυτά, κι όλα να μιλούν για αγάπη και για σεξ. 

Μετά τούς βλέπεις να τρέχουν σαν σε αργή κίνηση στους διαδρόμους και, τελικά, να φτάνουν σ΄ ένα δωμάτιο.

Ταυτόχρονα, έχεις δει τον έναν άντρα να αγκαλιάζει ερωτικά την γυναίκα, και στην συνέχεια τους δύο άντρες επίσης να αγκαλιάζονται ερωτικά. Και μετά, ο άντρας κλείνει την πόρτα, για να μην δεις τι θα συμβεί μέσα σε εκείνον τον κλειστό χώρο.

Σου έχουν δώσει όμως ξεκάθαρα να καταλάβεις τι θα κάνουν οι τρεις τους. 

Και στο καπάκι, ακούς τον Έλληνα εκφωνητή να σου μιλά για την ισότητα που θέλει να προβάλλει η Γαλλία του Μακρόν μέσω αυτών των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Ίσως φταίει το κουρασμένο από τον καθημερινό μόχθο κεφάλι σου που δεν αντιλαμβάνεσαι ότι η σημερινή ισότητα έχει ως κέντρο βάρους το σεξ (ούτε καν την αγάπη) και όχι τους εργαζομένους, τους φτωχούς και τους αδικημένους. 

Αχ καημένε, κλείσε την τηλεόραση, ακούμπησε το κεφάλι σου στο μαξιλάρι, και αφέσου να ονειρευτείς μία κοινωνία όπου θα κυριαρχεί η αγάπη για τους φτωχούς του κόσμου, καθώς και η αγάπη για την γνώση και την δημιουργία. Και ίσως τότε, καθώς ονειρεύεσαι αθώος και ξεκούραστος πια, να δεις να αναβιώνουν τα πραγματικά ιδεώδη του Ολυμπισμού...  

(Φωτογραφία: cnews.fr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου