Ισλαμιστής ιεροκήρυκας μίσους θέλει να αγοράσει βρετανικό νησί για να ιδρύσει το Ισλαμικό Κράτος

Ο ισλαμιστής ιεροκήρυκας του μίσους Αλ-Χαμπίμπ φέρεται να διατηρεί επίσης δικό του στρατό.

 29/7/2024

Ένας ισλαμιστής ιεροκήρυκας φέρεται να αγόρασε ένα νησί της Σκωτίας έναντι 3 εκατομμυρίων λιρών με στόχο να ιδρύσει εκεί ένα Ισλαμικό Κράτος.

Ο ιεροκήρυκας, ο οποίος έχει γίνει πρωτοσέλιδο στο παρελθόν για τις εξτρεμιστικές του απόψεις, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το νησί ως ένα είδος κατοικίας για μουσουλμάνους που θέλουν να απομακρυνθούν από τις δυτικές αξίες. Σύμφωνα με την Daily Mail, διατηρεί ιδιωτικό στρατό.

Ο εξτρεμιστής ιεροκήρυκας Σεΐχης Γιασέρ αλ-Χαμπίμπ είναι γνωστός για τις ριζοσπαστικές του απόψεις και έχει κάνει έκκληση για βία και εξτρεμισμό στο παρελθόν. Επίσης, ήδη διευθύνει στρατόπεδα εκπαίδευσης στρατιωτικού τύπου. Ο 45χρονος έφτασε στη Βρετανία από το Κουβέιτ πριν από 20 χρόνια και ζήτησε άσυλο εκεί. Οι οπαδοί του έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας ανησυχία μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας και του ευρύτερου κοινού.

Το νησί Torsa, που βρίσκεται σε ένα απομακρυσμένο μέρος της Σκωτίας, έχει επιλεγεί ως ιδανική τοποθεσία για την ίδρυση ενός Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών ΜΜΕ. Η τιμή αγοράς των τριών εκατομμυρίων λιρών συγκεντρώθηκε μέσω δωρεών από τους υποστηρικτές του ιεροκήρυκα. Οι επικριτές προειδοποιούν ότι αυτή η κίνηση θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική σταθερότητα και ζητούν πλήρη έρευνα σχετικά με τους οικονομικούς πόρους που χρησιμοποιούνται για την αγορά.

Ο ιεροκήρυκας ανακοίνωσε ότι θέλει να οικοδομήσει μια κοινότητα στο νησί με βάση τις ριζοσπαστικές ερμηνείες του για το Ισλάμ. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία σχολείων, τζαμιών και άλλων εγκαταστάσεων που έχουν σχεδιαστεί για την προώθηση του τρόπου ζωής και των ριζοσπαστικών αξιών της κοινότητάς του.

Οι βρετανικές αρχές έχουν ήδη ανταποκριθεί στην είδηση ​​και τώρα εξετάζουν νομικά μέτρα για να περιορίσουν την επιρροή του ιεροκήρυκα και των οπαδών του. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι εάν ο ιεροκήρυκας του μίσους αγοράσει το νησί, θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως καταφύγιο για εξτρεμιστές και ότι αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να αποτελέσει απειλή για την εθνική ασφάλεια. Θα ανταποκριθεί όμως κατάλληλα η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση στο Λονδίνο; -Πηγή

Σχόλιο: Σήμερα εκεί, που νομίζουμε ότι είναι μακριά, αύριο εδώ σε μας που θα θέλαμε να είναι μακριά αλλά είναι μέσα στο σπίτι μας... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου