Όλα τα ΜΜΕ: Το Ντικιλί Τας θα γίνει σύγχρονο και αξιοζήλευτο! Όμως, γιατί υιοθετήσαμε τούρκικο όνομα, ενώ προϊστορικά δεν υπήρχαν στην Μακεδονία Τούρκοι;

16/7/2024

Γιατί το λέμε Ντικιλί Τας; Διότι είμαστε ηλίθιοι με την τάση για προδοσία να έχει τον πρώτο λόγο στον γραπτό και προφορικό μας λόγο! 

Εδώ και λίγες ημέρες, όλα τα ΜΜΕ αναδεικνύουν το θέμα της κατασκευής ενός σύγχρονου προστατευτικού θόλου και την ανάδειξη του βραβευμένου ανασκαφικού έργου στον προϊστορικό οικισμό "Ντικιλί Τας". 

Παραθέτουμε απόσπασμα της είδησης από το hellasjournal και το ΑΠΕ:

Σε μια νέα περίοδο ετοιμάζεται να περάσει ένας από τους σημαντικότερους προϊστορικούς οικισμούς στη βόρεια Ελλάδα, το Ντικιλί Τας, μετά την ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για την κατασκευή ενός σύγχρονου προστατευτικού θόλου και την ανάδειξη του βραβευμένου ανασκαφικού έργου, που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια.

Ο προϊστορικός οικισμός Ντικιλί Τας (που σημαίνει «όρθια πέτρα» στα τουρκικά) βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της πεδιάδας των Φιλίππων, στις παρυφές της σημερινής κωμόπολης των Κρηνίδων, του δήμου Καβάλας.


Το Ντικιλί Τας αξιολογείται ως ένας ιδιαίτερα σημαντικός αρχαιολογικός χώρος χάρη στις γνωστικές, κοινωνικές και υλικές αξίες που τον χαρακτηρίζουν. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο:

Φίλιπποι Καβάλας, σκάνδαλο και σοκ: Ποιο όνομα δόθηκε σε μία περιοχή για μία εποχή που οι Τούρκοι ήταν ανύπαρκτοι!

 Αμείλικτο είναι το ερώτημα: Γιατί στην περιοχή δόθηκε τουρκικό όνομα; Γιατί οι αμέτρητοι ετησίως επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι, πρέπει να μαθαίνουν ότι στην Μακεδονία το 4900 π.Χ, υπήρχαν Τούρκοι; Αφού δεν υπήρχαν!

Η ανθελληνική προπαγάνδα από τους ίδιους τους Έλληνες πολιτικούς συνεχίζεται ακάθεκτη, αιώνες τώρα!

 Αυτοεξευτελιζόμαστε και μας αρέσει, αυτοκτονούμε και δεν το συνειδητοποιούμε!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου