Μέγας Αλέξανδρος: Έκανε την Ελλάδα Οικουμένη, και την Οικουμένη Ελλάδα!

15/7/2024

Εποχή Μεγάλου Αλεξάνδρου: Οι ισχυροί της εποχής του ήθελαν να υποδουλώσουν την Ελλάδα, και στην συνέχεια ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν υπολόγισαν όμως ότι ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ήταν άξιος και ικανός να αλλάξει την μοίρα και της Ελλάδας και του κόσμου ολόκληρου. 

Ο Μέγας Αλέξανδρος ένωσε τους Έλληνες, κυνήγησε νικηφόρα τους Πέρσες, και έριξε τον φράχτη που χώριζε την Ευρώπη από την Ασία! Μετέφερε μαζί του την Ελλάδα και τον μοναδικό της πολιτισμό στην Ασία και σε ολόκληρη την Ανατολή. 

Έτσι, χάρη στον Αλέξανδρο, η Ελλάδα ταυτίστηκε με την τότε Οικουμένη, μεταλαμπαδεύοντας παντού το πνεύμα των σοφών αρχαίων Ελλήνων!

Πριν καν πεθάνει, ο Μέγας Αλέξανδρος είχε γίνει πρόσωπο θεϊκό και μυθικό. Και, όταν έσκασε η βόμβα του θανάτου του, αυτοί που κατέκτησε και εκπολίτισε, τον θεώρησαν δικό τους! 

Οι Πέρσες έλεγαν ότι ήταν ο γιος του Δαρείου! Οι Αιγύπτιοι δήλωναν ότι ήταν ο γιος του Νεκτανεβώ (Αιγύπτιος βασιλιάς). Οι Καλάς υποστηρίζουν μέχρι και σήμερα ότι είναι απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Τον αποκαλούσαν Σικαντέρ ή Ισκαντάρ. Ή ήταν "Δίκερως" λόγω της εμφάνισής του σε νομίσματα με κέρατα κριού, σύμφωνα με το αιγυπτιακό πρότυπο, μια και θεωρούνταν γιος του Άμμωνα. 

Ο θάνατος του Μεγάλου Αλεξάνδρου αποτελεί μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο μυστήριο της ανθρωπότητας. Όσο πιο πολύ αναζητούν την λύση του μυστηρίου επιστήμονες και μη, ειδικοί και μη, τόσο η πραγματικότητα απομακρύνεται. 

Κανείς δεν ξέρει, τίποτα. Όπως και κανείς δεν μπορεί να συλλάβει με την λογική του όσα πέτυχε μέσα σε πολύ λίγα χρόνια ο Μέγας Αλέξανδρος. Ίσως έτσι θα συμβεί και η λύση του μυστηρίου, σε χρόνο και συνθήκες άπιαστες με την θνητή και κορεσμένη λογική της εποχής μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου