Τούρκος ιστορικός «ξεπλένει» την κίνηση του Ντεμιράλ στο Euro: «Ο γκρίζος λύκος είναι το σύμβολο του τουρκικού έθνους»

 

 5/7/2024

Τι μάς λέει με λίγα λόγια ο tούρκος ιστορικός; Ότι τα εγκλήματα της δικής του χώρας είναι μικρότερης σημασίας από αυτά των ναζί!... Έχουν απίστευτο θράσος, τελικά, οι απέναντι!

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με τον χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων από τον Μερίχ Ντεμιράλ, τούρκος ιστορικός, έρχεται να δικαιολογήσει την κίνησή του στο Euro στον αγώνα με την Αυστρία. 

Να θυμίσουμε ότι η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA επέβαλε ποινή αποκλεισμού δύο αγωνιστικών στον Μερίχ Ντεμιράλ και δε θα αγωνιστεί ούτε στον ημιτελικό.

Ωστόσο αυτό δεν άρεσε στους τούρκους, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο προσπαθούν να εξηγήσουν τι σημαίνει γι αυτούς το Σύμβολο των Γκρίζων Λύκων.

«Ο γκρίζος λύκος είναι το σύμβολο του τουρκικού έθνους»

Ο τούρκος ιστορικός İlber Ortaylı μιλώντας στην Hurriyet για το σύμβολο των Γκρίζων Λύκων είπε ότι «στην Τουρκική ιστορία δεν είναι απλά σύμβολο ενός κόμματος ή μιας ομάδας. Συμβολίζει το Τουρκικό έθνος και γι αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό και ουσιαστικό σύμβολο για εμάς.»

«Πίσω από το σύμβολο των Γκρίζων Λύκων, υπάρχουν έπη, μύθοι και ιστορίες.» τόνισε.

«Ο λύκος είναι ένα ζώο που μπορεί να πολεμήσει χωρίς να χρειάζεται να στηριχθεί στην πλάτη του ή να ασφαλίσει την πλάτη του με οποιονδήποτε τρόπο. Είναι πολύ επιδέξιος στον αγώνα για τη ζωή του. Μπορεί επίσης να κυνηγάει σε αγέλες, αλλά είναι επίσης πολύ έξυπνο και ανθεκτικό από μόνο του.» συμπλήρωσε ο τούρκος ιστορικός.

 

Μάλιστα ο τούρκος ιστορικός  εξήγησε ότι υπάρχει μια εικόνα του Γκρίζου Λύκου στο χαρτονόμισμα των 5 τουρκικών λιρών, το οποίο τυπώθηκε το 1927 και φέρει την υπογραφή του τότε υπουργού Οικονομικών, Mustafa Abdülhalik Renda.

 «Δεν μπορεί να συγκριθεί με τη σβάστικα και τους Ναζί»

«Δεν μπορεί να συγκριθεί με τη σβάστικα και τους Ναζί είναι ανοησία. Ο Γκρίζος Λύκος δεν είναι ένα σύμβολο που προήλθε από το μυαλό κάποιου και δημιουργήθηκε αργότερα.» αναφέρει ο İlber Ortaylı.

«Το σύμβολο του λύκου, έχει ένα ιστορικό βάθος που εκφράζει την αποφασιστικότητα και την αποφασιστικότητα ενός έθνους να αγωνιστεί» ενώ πρόσθεσε ότι τον σύμβολο του λύκου το χρησιμοποίησαν και άλλα έθνη, όπως οι Ούγγροι.

«Αυτό το σύμβολο χρησιμοποιείται επίσης κατά μήκος του ποταμού Βόλγα. Οι ξένοι αποκαλούσαν επίσης τον Ατατούρκ «Γκρίζος Λύκος». Ο Ατατούρκ υιοθέτησε επίσης το σύμβολο του γκρίζου λύκου. Χρησιμοποιήθηκε σε νομίσματα, θυμηθείτε εκείνη την περίοδο. Ήταν σύμβολο και σε άλλα μέρη. «Λόγω του πολιτικού περιβάλλοντος της περιόδου, αυτά τα σύμβολα αφαιρέθηκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο». Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου