Επικίνδυνη εξέλιξη! Ο ΠΟΥ διευρύνει τη «λίστα πανδημίας» ενώ αναπτύσσονται δεκάδες νέα «εμβόλια» και ετοιμάζεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού!

 

14/8/2024

Οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το νέο πιστοποιητικό εμβολιασμού της ΕΕ και τα σχέδια του ΠΟΥ για την πανδημία εγείρουν σοβαρές ανησυχίες για την ατομική ελευθερία και τη μελλοντική κοινωνική συμμετοχή.

Η ΕΕ δοκιμάζει επί του παρόντος ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα εισαχθεί σε ολόκληρη την ΕΕ μόλις ολοκληρωθεί η δοκιμή - αρχικά σε εθελοντική βάση. Ταυτόχρονα, η φαρμακοβιομηχανία επενδύει σημαντικά ποσά σε νέα εμβόλια mRNA, τα οποία θέλει να ανακτήσει με υψηλές αποδόσεις. Αυτό έρχεται στο πλαίσιο της αυξανόμενης εξάρτησης του ΠΟΥ από οικονομικές συνεισφορές μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένου του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates και της CEPI, που επίσης ιδρύθηκε από τον Gates.

Ο ΠΟΥ διεύρυνε πρόσφατα σημαντικά τη λίστα με τα παθογόνα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πανδημία, συμπεριλαμβανομένων ασθενειών όπως η γρίπη των πτηνών, η χολέρα, ακόμη και ο Μαύρος Θάνατος. Αυτή η επέκταση της επιτήρησης θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα περισσότεροι άνθρωποι να αναγκαστούν να εμβολιαστούν ενάντια σε έναν αυξανόμενο κατάλογο ασθενειών στο μέλλον, προκειμένου να συμμετέχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες ή να ταξιδεύουν ελεύθερα.

Η εμπειρία από την πανδημία Covid-19 δείχνει ότι τα άτομα που δεν εμβολιάστηκαν αποκλείστηκαν από ταξίδια και κοινωνικές εκδηλώσεις - παρόλο που τα εμβόλια δεν είχαν πάντα το αναμενόμενο αποτέλεσμα και συχνά δεν είχαν ελεγχθεί επαρκώς. Αυτές οι νέες εξελίξεις θα μπορούσαν να σημαίνουν επανάληψη αυτών των περιορισμών, αλλά σε ακόμη ευρύτερη βάση.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους πιθανούς κινδύνους αυτής της εξέλιξης. Η ελευθερία κάθε ατόμου θα μπορούσε να περιοριστεί μαζικά εάν οι εμβολιασμοί κατά ολοένα και περισσότερων ασθενειών αποτελούν προϋπόθεση για τη βασική κοινωνική συμμετοχή. Δεδομένων των οικονομικών συμφερόντων των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών και της αυξανόμενης επιρροής στους παγκόσμιους οργανισμούς υγείας, είναι σημαντικό να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση και να αμφισβητήσουμε τον μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στην προσωπική ελευθερία. - Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου